Yeni bir mesleğe girdiğini Peygamber mesleği olan çobanlık, yeni ismiyle besicilik yaptığını söyleyen işadamı İlker Horoz, “Türkiye’de şuanda konuşulan et sektörü, bu dönemde ülkemizdeki yabancı para krizini yakından takip eden insanlardan birisiyim. Krizi Amerika veya Trump yapmıyor. İçimizdeki Amerikalılar, Trumplar yapıyor. Bunlar stokçular. Büyükbaş hayvan besiciliğinde en önemli yem maddelerinden biri pancar küspesidir. Pancar üreticilerine Şeker Fabrikası ürettiği kadar kağıt verir. Bu kağıtlar çiftçilerin elinden tefeciler tarafından tonu 40 ila 50 liradan toplanmakta ve bizim gibi hayvan üreticilerine tonu 120 ila 135 liradan tefeciler tarafından satılıyor. Hayatında hiç danayı görmemiş danayı görünce fil zanneden tefeci benim sektörümde köşe dönüp benim gibi binlerce çiftçiyi ve ekonomiyi batırmakta” diye konuştu.

Horoz, Şeker Fabrikası’nın pancar küsesi ile ilgili harekete geçmesini isteyerek, “Bizim temennimiz ve beklentimiz; Şeker Fabrikası çiftçiye pancar küspesini direk kendi satsın veya başkanı böyle bir açıklama yapsın. Çiftçiyi ve üreticiyi kurtarsın” dedi.

Küçük Narin'in Bacağına Ne Oldu? Ortaya Çıktı! Küçük Narin'in Bacağına Ne Oldu? Ortaya Çıktı!

Yem fiyatları ile ilgili de konuşan besici Horoz, “Yem fiyatları arpanın tonunu yem üreticileri bin 150 TL’den alırken yemi 50 TL’ye satıyorlardı. Şimdi hepsi hasat zamanı arpanın tonunu 78* TL’den aldılar. Besi yemini de 65 TL’den, süt yemini ise 8 TL’den satıyorlar. 50 kilogramlık yemin yüzde 40’ı arpadan oluşuyor, yani ana madde bu kadar düşmüşken yem fiyatları düşmesi gerekirken, fiyat artırmanın Dolar veya Euro ile alakası yoktur. Bunu fabrikaya söylediğimde ‘ben yem üretmeyip dolar alsaydım, bu kadar kazanacaktım, bu yüzden fiyatlara zam yaptım’ diyor. Git o zaman ABD’de yaşa. Ülkedeki tek sıkıntı denetim yok, başı boşluk had safhada. Bu ülke bizim, parayı ne yapacağız vatan olmazsa.”