Çanakkale Savaşlarında kefensiz yatan 59 bin 472 şehit arasında 904 Kayserili isim bulunuyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Mehmetçiğin toprağın altında kefensiz yattığını belirterek, ‘Bu toprakların manevi bekçileri olarak da kıyamete kadar kalacaklardır. Biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak her bölgeden, her coğrafyadan, her köyden gelen o kahraman Mehmetçiklerin o büyük hatıraların yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın sorumluluğu içerisinde olacağız’ dedi. Kaşdemir ayrıca, Çanakkale'nin bu milletin ortak değeri, manevi başkenti olduğunu da belirtti.

Akıllı Şehir Projesi Konuşuldu Akıllı Şehir Projesi Konuşuldu

Çanakkale Kayseri

  Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen 'Çanakkale Geçilmez' destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57'nci Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Bigalı Kalesi ve Seddülbahir Kalesi'yle her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yapılan çalışmalar kapsamında 59 bin 472 şehidin ismi bulunuyor. Kayseri'den 904 şehidin ismi yer alırken, ismi belli olup memleketi bilinmeyen bin 265 şehit bulunuyor.

Çanakkale'de şehit olan Kayserili isimlere buradan ulaşabilirsiniz...

Kaynak: İHA