Konuşmalarına Kur’an-ı Kerim’den alıntıladığı iki ayeti referans alarak başlayan Dr. Ali Akgün, Kur’an’ın akılı ve insanı merkeze alan ve önceleyen bir din olduğunu, akıl dışı her davranışın din ve İslam dışı olduğunu söyleyerek Dinin akıldan ibaret tutulamayacağına da vurgu yaptı. Akgün, batının akılı referans alarak ileri sürdüğü yaklaşımları ve prensipleri örnekleyerek devam ettiği konuşmasında yaşanmışlıkların da hakikatin kavranmasında delil teşkil etmesine yönelik çeşitli örnekler sundu.

İslam dininin düşünme ve aklı önemseyen ayetlerini konuşmasına merkez alan Dr. Ali Akgün akılla kavramanın Tanrı inancını nasıl pekiştirdiğine ilişkin örnekler sundu.

Kayserili İş İnsanının Acı Günü! Kayserili İş İnsanının Acı Günü!

İslam dininin insanın düşünmesine yönelik uyarılarının görmez gelinmesinin gerçeğin kavranmasında sorun oluşturmaya devam ettiğini belirten Dr. Ali Akgün bundan çıkış yolunun Akılla insan arasındaki ilişkinin derinleşmesi Tanrı’yı bulmasında da önemli bir eşik olduğunu söyledi.

Konuşmanın sonunda soru cevap şeklinde sohbete geçildi. Dr. Ali Akgün kendisine yöneltilen sorulara cevap vererek konuşmasını tamamladı.

Kalem sohbetlerinde gelecek hafta ise “Kur’an ı Kerim’in Dil ve Edebiyat bakımından Mucize Oluşu” konusunda Prof. Dr. Lütfullah Cebeci konuşacak. Kalem Sohbetleri her hafta Cumartesi günü saat 15.30’da TYB Kayseri Şubesinde düzenli olarak yapılıyor. [Kurumsal]