EZİCİ ÜSTÜNLÜKLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, şube binasında yaptığı açıklamada, “Yıllardır besicilik ile uğraşan hem et sektöründe hem de imalat sektöründe bulunan bir insanım. Mali genel kurul ve seçimli genel kurulda Kayseri’deki tüm besici arkadaşlar bir araya gelerek bizi ikna ettiler, hatrını kırmadan aday olduk. Bin 400’e yakın seçmenimizden 800’e yakın oy alarak ezici üstünlükle başkanlığı kazandık. Bütün Kayserimizi, kasaba kasaba, köy köy mahalle mahalle gezdik, besicilerin sorunlarını dinledik, çok değerli bir kadro kurduk. Besicinin çok sorunları var. Bizim gezip gördüğümüz, insanların içine sakladığı o kadar çok sorunları var ki, dinle dinle bitmiyor” dedi.

“KAYSERİ BESİCİSİ 31 TL’YE ETİ MAL EDERKEN, 27 TL’YE SATMAKTADIR”

Naci Görür Uyarmıştı! O Bölgede Korkutan Deprem! Naci Görür Uyarmıştı! O Bölgede Korkutan Deprem!

Başkan Aras, Kayseri’de besicilerin zarar ettiğini söyleyerek, “Kayseri besicisi 31 TL’ye eti mal ederken, 27 TL’ye satmaktadır. Kiloda yaklaşık olarak 4-5 lira zarar etmektedir. Besici malını kesiyor, yeni mal almıyor. Kayseri esnafının ahırında bulunan malların yüzde 40’ı boş ve yerine mal almıyor. Kendisine, kaderine küstüler” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ BEYDEĞİRMENİ PROJESİ”

Yem fiyatlarının da çok yüksek olduğunun altını çizen Aras, “İnsanlar malını kesiyor, yarısını yem parası olarak ödüyor. En büyük sorunlardan birisi de ahır yeridir. Bu sorunlarımızdan en büyüğü Beydeğirmeni Projesi. İnsanlar şuanda belediyenin zorlamasıyla ahırları kapanıyor. Cırgalan, Anbar, Karpuzatan bölgesi, Yeşilmahalle bölgesi, belediye sınırlarına girdiği için haklı olarak belediye de vatandaş da kokudan rahatsız olduğu için insanların buradan çıkmasını istiyorlar. Fakat insanlar buradan çıkarken nereye gideceğini bilmiyor. İnsanların siz iş yerini yıkıyorsanız bu insanlara yer vermeniz lazım. İnsanlara daire ev vermenize gerek yok, önce işini vermeniz, yer göstermeniz lazım. Tabi buraları organize köyü olarak yapmanız lazım. Şuanda en büyük sorunlarımızdan birisi Beydeğirmeni projesidir. Çünkü Beydeğirmeni çok büyük paralara ihaleye çıkarıldı. Burada 180 parsel satıldı, 30 tanesini besici aldı, 150 tanesini sarraf, mütehhatit, baharatçı gibi diğer meslek grupları aldı. Yarın, öbür gün burası değerlenir diye aldılar. Şuanda ihtiyacı olan, ahırı yıkılacak olan insanlara çok ucuz maliyette verilirse buralar büyük proje olur. Kayseri’nin 3-4 bölgesine yayılması lazım, tek bölgede olmaması lazım” diye konuştu.

Aras, Kayseri’de Et ve Süt Kurumu olmamasının kente yakışmasını vurgulayarak, “Bir dosya için bizim üreticimiz gidip Yozgat’taki Et ve Süt Kurumu’na gidip sıraya girerek, el pençe oluyor. Kayseri’ye bu yakışmıyor. Acil olarak Kayseri’ye bir Et ve Süt Kurumu’nun gelmesini istiyoruz” diye sözlerini noktaladı.