Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Oda binasında düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gülsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek vermek için 3 gün boyunca maliyetine altın satışı yapacaklarını açıkladı.
Başkan Gülsoy açıklamasına, geçtiğimiz gün İstanbul’da yaşanan patlamayı hatırlatarak terörü lanetlediğini söyleyerek başladı.
Ülkede ekonomik sıkıntıların yaşandığını belirten Gülsoy, “Teröre destek veren güçler birlik ve beraberliğimize, ülke huzurumuza sadece silahla değil ekonomik açıdan da kastetmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm halkımızı yabancı para birimleriyle değil, milli paramız TL ve altınla tasarruf yapmaya davet etmesini Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası olarak son derece doğru buluyoruz. Bu davete küçükte olsa katkı sunmak amacıyla bugünden itibaren üç gün üyelerimiz maliyetine altın satışı gerçekleştireceklerdir.” Dedi.
Başkan Gülsoy kira olan dükkan sahiplerine seslenerek, “Kazancılar Çarşısı’nda çoğu arkadaşımız kiracıdır. Mülkiyet sahibi olan arkadaşlarımız çok az. Buradan bütün mal sahiplerine çağrı yapıyorum. Mal sahipleri de mutlaka TL’ye dönsünler. Döviz üzerinden kira alıyorlar. Bizlerde kiracı olan arkadaşlarımızla birebir görüşeceğiz ve mal sahiplerine de mektup yazıp, ziyaret ederek üyelerimizin hakkını korumak ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek vermek, milli paramızı ön plana çıkarmak için TL bazında kira sözleşmelerinin yapılmasını istirham edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de Suriyelilerin sarraf dükkanı açmalarına ilişkin, “odamız üyesi değiller. Üye olmak için geldiler fakat biz üye yapmadık. Numune olarak birkaç tane altın alıp incelettik. İnceleme sonucunda, altının düşük ayar olduğunu tespit ettik. Gaziantep tarafından getiriyorlar. Bizim halkımıza uygun bir altın türü değil” şeklinde konuştu.