Tiyatro Yönetmeni Volkan Lafçı, bünyesinde yetiştirdiği üniversite öğrencileri ile 100’e yakın Tiyatro Sporu(Doğaçlama komedi) ve 4 büyük oyun çıkaran ve özencil bir tiyatro topluluğu olan Mekteb-i Theatron hakkında bilgiler verdi.
Tiyatro topluluğunun isminin iki medeniyetin temsili olduğunu söyleyen Lafçı, “Mektebi Osmanlıca bir kelimedir ve okul anlamına gelir. Theatron kelimesi ise Yunancadır. Anlamı seyir yeridir. Mektebi Theatron amblemine baktığımız da biri oturan diğeri ayakta iki erkek figürü görürüz. Oturan ve ayak ayak üstüne atan figür orta oyunun baş karakterlerinden olan Kavukludur. Ayakta duran figür ise Yunan şairlerini ve tiyatro onuncusunu temsil eder. Kavukluya Tiyatroyu anlatmaktadır” diye konuştu.
“OKULUN İÇERİSİNDE SOKAK TİYATROSU YAPIYORUZ”
Lafçı, Mekteb-i Theatron olarak Üniversite öğrencilerine yüksek seviyede tiyatro eğitimi verdiklerini belirterek, “Sadece sahne oyunculuğu açısından değil kişisel gelişime de katkıları olan birçok çalışma yapmaktayız. Ses, diksiyon, hareket devinimleri, eğitici ve üretici drama eğitimleri de vermekteyiz. Bunun yanında okulun içerisinde sokak tiyatrosu yaparak da faaliyet göstermekteyiz. Ekibimiz alanında profesyonel eğitmenlerden de aylık eğitimler almaktadır” ifadelerini kullandı.
TİYATRO TOPLULUĞU HALKA AÇILIYOR
Bu yıl Melikşah Üniversitesi’nin yeni projesinin Mektebi Theatron Tiyatro Topluluğu’nu halka açmak olduğunun altını çizen Yönetmen Lafçı, Kayseri’de her kesimden 16 yaş üzeri insanların bu ekibe katılabileceği müjdesini verdi. Lafçı, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışma alanı oldukça elverişli olan Mektebi Theatron ekibi, profesyonel olabilecek ve bu alanda kendini geliştirebilecek oyuncu adayları aramakta. Seçilen oyuncu adaylarımız ilk 2 ay kurs alacaklar. Daha sonra oyun çalışmalarına geçilip Kayserinin birçok yerinde tiyatro oyunları sergilenecek. Oyun 1 ay Kayseri’de sahnelendikten sonra diğer şehirlere turnelere çıkılacak.”
“AMACIMIZ; KAYSERİ’DEKİ TİYATRO ANLAYIŞINI VE ALGISINI DEĞİŞTİRMEK”
Mektebi Theatron Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Volkan Lafçı, en baştaki amaçlarının bir sanatçı yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Yetiştirdiğimiz sanatçılarla Kayseri’deki tiyatro anlayışını ve algısını değiştirmek. Gelişi güzel amatörce sahnelenen tiyatro oyunlarına bir son verip profesyonel anlamda oyunlarla Kayseri halkına tiyatroyu sevdirmektir. Kendine güvenen ve Tiyatroyu seven herkesi sahnemizi paylaşmak için bekliyoruz” şeklinde konuştu.