Raporda, Ali İsmail Korkmaz hakkında düzenlenmiş adli ve tıbbi veriler tekrar değerlendirildiğinde, düzenlenmiş adli tahkikat dosyasının tetkiki sonucunda zehirlenmeye dair klinik tablodan bahsedilmediği, zehirlenerek öldüğünün tıbbi bir delilinin olmadığı belirtildi.
Korkmaz'ın ölümünün genel bedensel travmalara bağlı kemik kırıkları ile yumuşak doku zedelenmesi, beyin kanaması ve sonrasında oluşan komplikasyonlar sonucu meydana geldiğinin vurgulandığı raporda, "Kişinin darp olayına bağlı yaralanmasıyla ölümü arasında illiyet bağı olduğu, kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle ilaç kullandığı, kullanılan ilaçların darp eylemi sonucunda beyin kanamasını kolaylaştırıcı ve artırıcı olduğu yönünde karar alınmasına oy birliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı.
Olaya ilişkin görüntülerin iyileştirilmesi ve silme işleminin yapılıp yapılmadığının anlaşılması için TÜBİTAK'a gönderilen görüntülere ait raporun okunmasına geçildi.
"4 DEFA SÜRÜCÜLERİ TEMİZLEME İŞLEMİ YAPILMIŞTIR"
Raporda, "Harman Ekmek Fırını cihazındaki zaman dilimlerine göre, 4 defa sürücüleri temizleme işlemi yapılmıştır. Olay yerine yakın iş yerlerinden alınan görüntüler incelendiğinde darp olayına ilişkin görüntülere rastlanmadı. Beşik Otel'den alınan görüntülerde ise görüntü kayıt cihazının zaman bilgilerine göre elinde cop olan şahsın kamera kayıtlarının kapatılmasını istediği ve bu şahsın görüntülerinin iyileştirilerek sunulduğu, Beşik Otel kamerasında görüntülenen darp edilen şahıs ile Harman Ekmek Fırını önünde darp edilen şahsın aynı kişi olabileceği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
DARP GÖRÜNTÜLERİ SANIKLARA İZLETİLDİ
Raporun okunmasının ardından dayak anının yer aldığı iyileştirilen görüntüler ve oluşturulan fotoğraf kareleri duruşma salonundaki bilgisayarlara yansıtılarak değerlendirme yapıldı.
Darp ettiği iddia edilen kişilerin görüntüleri tek tek fotoğraf kareleri eşliğinde sunuldu.
ACILI AİLE GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEDEN SALONDAN ÇIKTI
Daha sonra mahkemece salonda bulunan ekrandan güvenlik kamera görüntülerinden alınan video kayıtlarını gösterdi. Video görüntüleri izlenmeden önce anne Emel, baba Şahap ve ağabey Gürkan Korkmaz ile Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan görüntüleri izlemek istemediklerini belirterek, salondan ayrıldı. Şahap Korkmaz, salondan ayrılırken, "Bizim başımız dik. Biz oğlumuzla gurur duyuyoruz" dedi.
Görüntüleri izleyen tutuklu sanık İsmail Koyuncu, "Görüntüdeki şahıs benim, ekmek kapım olduğu için orada bulunuyordum" dedi. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan ise, "Görüntüdeki şahıs benim, keşke kamera kayıtları silinmeseydi de bize nasıl saldırıldığını da görseydik. Benim zor kullanma yetkimi kullandığım şahıs Ali İsmail Korkmaz değildi" dedi.
Sanık Saldoğan, salondan kendisine hakaret edilmesi üzerine, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli bir polisiyim. Görevimi şerefle yaptım. Yeter artık, her duruşmada aynı şey yapılıyor" diyerek tepki gösterdi. Sanık Muhammet Vatansever, "Orada bulunma sebebim İsmail Koyuncu benim kaynımdır. Kendisini almak için gitmiştim. Bunu önceki savunmamda da belirtmiştim" dedi. Ramazan Koyuncu, "Amcamın oğlu İsmail Koyuncu'yu almak için gitmiştim" dedi.
"BEN SADECE KOVALADIM"
Tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut da "Görüntüdeki şahıs benim. Ancak bu raporu kesinlikle kabul etmiyorum. Ben şahsı sadece kovaladım, kovalıyor olmam ve orada bulunmam darp ettiğim anlamına gelmez" diyerek kendisini savundu.
"BU ŞAHIS BANA BENZİYOR"
Tutuksuz sanık polis memuru Hüseyin Engin, "Bu şahıs bana benziyor, konuyla alakalı soruşturma Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığında devam ediyor. Beşik otele gitmiştim ancak okunan raporda belirtilen diyaloğu kabul etmiyorum" dedi.
Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, söz alarak görüntülerdeki kişinin kardeşi olduğunu, görüntülerden tanıdığını söyledi.
Kamera görüntülerinin izlenmesine geçildiği sırada Ali İsmail Korkmaz'ın annesi, babası ve ağabeyi gözyaşları içinde salondan ayrıldı. Baba Şahap Korkmaz, "Bizim başımız dik oğlumuzla gurur duyuyoruz" diyerek bağırdı.
Mahkeme heyeti, görüntülerin izlenmesinin ardından duruşmaya 1.5 saat ara verdi.
Aranın ardından sanıkların hepsi salona jandarmayla geldiler. Mahkeme heyeti ve savcı da mahkeme salonunda yerlerini alarak duruşma kaldığı yerden devam etti.
Savcı raporlara herhangi bir itirazlarının olmadığını söyledi. Toplanan deliller karşısında esas hakkında mütalaa hazırlanması amacıyla dosyanın yoğun kapsamı göz edilerek. Dosyanın cumhuriyet savcılığına tevdiine Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep eden savcı, "Yalçın Akbulut için tutuklanması talebi kamu adına mütalaa olunur" dedi.
Baba Şahap Korkmaz, “Sanıkların gerçek hak ettikleri cezaları almalarını istiyorum” derken, anne Emel Korkmaz, “Ben 19 yaşındaki çocuğuma tokat atmazken, bunlar nasıl öldürür. Adil yargılama ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum” dedi.
Aile vekillerinden Av. Özlem Şen Abay sağlık raporlarını değerlendirerek Ali İsmail Korkmaz'ın darp sonucu öldürüldüğünü raporların ispatladığını beyan etti. Dava komitesinden Av. Özgür Özlem Öngel ise, Ali İsmail'in kullandığı kalp ilacının ölüme etkisi üzerine beyanda bulundu.
Sanık avukatları yaptıkları savunmada, Adli Tıp Genel Kurul raporu ve TÜBİTAK’ın raporlarının yetersiz olduğunu ifade ederek, iddiaları kabul etmedi.
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Verilen aranın bitmesinden sonra mahkeme heyeti, “Esas hakkındaki mütalaasını bildirmesi için dosyanın iddia makamına gönderilmesine, Mevlüt Saldoğan’ın müdafiine savunma için süre, Adli Tıp Kurumu raporlarının yeniden alınması talebinin reddine, olay yerinde yeniden çalışma yapılması taleplerin reddine, Mevlüt Saldoğan’ın görüntüler ile ilgili olarak yeni bir bilir kişinin dinlenmesi talebinin reddine, tutuklu sanıkların tutukluluk haline devamına, Yalçın Akbulut’un tutuklanma talebinin reddine, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin 30 Ekim tarihinde tekrar gözden geçirilmesine” karar vererek duruşmayı erteledi.