Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 Ekim 2018’de görülen davada tutuklu sanıklar Korkmaz Sucuk firmasının sahibi Nuri Korkmaz ile kardeşi Halil Korkmaz ve Mehmet Akif Gülhan ile tutuksuz sanıklar İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Sami Gülhan, Ömer Erdoğan, Ahmet Büyükşekerci, Abdurrahman Özbahçeci, Bayram Gültekin, Uğur Payza ve Ahmet Osman Başatlı duruşmada, Yusuf Boydak’ın gelini tutuksuz sanık Nagihan Boydak ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır bulunmuş, tutuksuz sanıklar Süleyman Ünsal, Doğan Ünsal, Mehmet Büyükberber, Osman Büyükberber, Ülkü Seçilay Selman ve Davut Ünsal duruşmaya katılmamıştı.

SUCUK FABRİKASI OLAN İŞADAMI KARDEŞLERE 10’AR YIL HAPİS

2018 yılında görülen davada Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık kardeşler Nuri ve Halil Korkmaz’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 10 yıl hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu sanık Mehmet Akif Gülhan’ın ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyesine karar verdi.

18 İŞADAMININ FETÖ’DEN YARGILANDIĞI DAVADA 16 SANIĞA CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Sami Gülhan, Ülkü Seçilay Selman’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis, Nagihan Boydak, Abdurrahman Özbahçeci, Ahmet Osman Başatlı, Davut Ünsal, Doğan Ünsal, Süleyman Ünsal, Ahmet Büyükşekerci, Osman Büyükberber ve Ömer Erdoğan’a ise ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuksuz sanık Bayram Gültekin’e ise etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Tutuksuz sanıklar Mehmet Büyükberber ve Uğur Payza ise delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme heyeti, Savcılığın tutuksuz sanıkların tutuklama talebini ise reddetti.

İSTİNAF KARARI ŞU GEREKÇE İLE BOZDU!

Yerel mahkemenin FETÖ/PDY davasında verdiği bu karar istinafa gönderildi. Karardan iki yıl sonra Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nden itiraza cevap geldi. İstinafın, yerel mahkemenin kararında bir kısım delillerde eksiklikler olduğu gerekçesiyle usül yönünden bozdu, dosyayı yeniden yargılama yapılması için Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada sanıklar yeniden yargılandı. Tutuklu ve tutuksuz bir kısım sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan ünlü sucuk fabrikası işleten işadamı Halil Korkmaz etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini duruşmada anlattı.

“GERÇEKLERDEN KAÇINMIŞIM, DOĞRULARI GİZLEMİŞİM”

Tutuklu sanık Halil Korkmaz etkin pişmanlık ifadesinde, “Daha önce sayın heyete yaşadığım olayları anlatırken şöyle bir hataya kapılmışım. gerçeklerden kaçınmışım, doğruları gizlemişim, yapmış olduğum bu hatanın mazereti olmadığını biliyorum. Artık doğru olanı yapmak istiyorum, eksiksiz anlatmak istiyorum” diyerek, 4 sayfalık dilekçe sundu.

SOHBET TOPLANTILARINA KATILAN İSİMLERİ AÇIKLADI

Tutuklu sanık Korkmaz, yapıyla tanışma sürecini şöyle anlattı: “cemaat diye bildiğim bu hain terör örgütü ile 2000’li yıllarda Ahmet Karakebap vasıtasıyla tanıştım. Sohbet grubumuzda Fatih Setenci, Ağabeyim Nuri Korkmaz, Mehmet Solak, Ahmet Özyıldırım vardı. Sonrasında Muammer Esen, Mehmet Urfalı, Abdulkadir Şenkalp, Ali İçme, Mustafa Daimoğlu, Mustafa Salın ve Ali Sivişoğlu gibi şahıslar aramıza katıldı. Sahte isimlerle bizi kandıran sohbet imamları da Ömer Yazıcı, Hanifi Yılmaz, Murat Fırat ve Kerem isimli şahıslardı. Ben bu yapının sohbet toplantılarına samimiyetle söylemek isterim ki 17/25 Aralık sonrası da devam ettim. Ancak 17/25 Aralık sürecinden sonra gruptaki bir çok isim ve benim kafamda bir çok soru işareti oluştu, sohbet toplantıları bu tarihten sonra bir süre yapılmadı. Bu sohbetler geçmişteki inandırıcılığını kaybetmişti, ancak doğrusunu söylemek isterim ki ben bu sohbetlere 15 Temmuz gününe kadar devam ettim. Geçmişte evlerde yapılan bu toplantılar hain darbeye son 6 ay kala restorantlarda ve kafe gibi halka açık yerlerde gerçekleşti.”

KURBANLAR İHTİYAÇ SAHİBİNE GİTMEMİŞ…

Son oturma grubunda paralardan sorumlu kişinin Fatih Setenci olduğunu söyleyen Korkmaz, “Paralardan sorumlu Fatih Setenci, iaşelerden sorumlu Mehmet Solak ve kurbandan sorumlu kişiler de ben ve ağabeyim vardı. Genelde her aile bir kurban bağışlardı. Bu kurbanların ihtiyacı olan kişilere verileceğini söylediler. Maalesef 15 Temmuz’dan sonra duyduk ki, bunların hiçbiri gerçekleşmemiş” dedi.

“İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK ÇOK DAHA FAZLASINI İSTEDİLER”

Gazeteciler Cemiyetinden Kınama Gazeteciler Cemiyetinden Kınama

Tutuklu sanık Halil Korkmaz, hocalar tarafından herkesin bir yıl içerisinde vereceği himmet miktarının belirlendiğini ifade ederek, “En son dönemde benim için belirlenen himmet miktarı 50 bin TL ile 60 bin TL civarındaydı. Söz konusu bu parayı nakit olarak vermiyordum, ticaret dolayısıyla yaptığım müşteri çekleri ile himmet miktarını ödüyordum. Bizden imkanlarımızı zorlayarak çok daha fazlasını istediler” diye konuştu.

“YURT DIŞI GEZİLERİNDE BİZİ ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORLARDI”

Etkin pişmanlık dilekçesinde ‘yurt dışı gezileri örgüt içerisinde bizleri kandırmak için kullanılan en etkili yoldur’ diyen Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yapı ile 4 yurt dışı gezisine katıldım. Asıl amaç FETÖ’nün yurt dışında ne kadar büyük olduğunu gösterip, bizi etkilemeye çalışıyorlardı. Bunu şimdi daha iyi anlıyorum. GESİAD’a ise ben kendi irademle hiçbir zaman üye olmadım, GESİAD’a üye olduğumu sonradan öğrendim.”

“BEN DE O GECE BAYRAĞIMI ALIP, MEYDANLARA KOŞTUM”

Sanık Korkmaz, bu yapının bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz gecesi anladığını söyleyerek, “Ben de darbe gecesi büyük bir korkuya kapıldım. Ben de bayrağımı alıp, meydanlara koştum. Ülkeme ve milletime dua ederek, bu hain yapıya lanet okudum. Ömür boyu da bu hatamın pişmanlığını yaşayacağım. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım” şeklinde ifade verdi.

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, verdiği ara kararda tutuklu sanık Halil Korkmaz’ın etkin pişmanlık hükümlerince tahliyesine, ağabeyi Nuri Korkmaz’ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütalaaya cevap vermek için süre isteyen sanık avukatlarına süre verilmesine, duruşmanın Eylül ayı sonuna ertelenmesine karar verdi.