Başkan Kip: Hükümet, Zamları 'Fiyat Güncellemesi' Olarak Sunuyor

Melikgazi ilçesinde konuşan Başkan Vacit Kip, son yıllarda temel tüketim ürünlerine yapılan zamları eleştirdi. Hükümet yetkililerinin serbest piyasada üretici ve satıcılara zam nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Kip, ancak hükümet eliyle yapılan yüksek fiyat artışlarının anlaşılmaz olduğunu söyledi.

Son dört yılda yapılan fiyat artışları:

Elektrik: %370 zam
Doğalgaz: %280 zam
Akaryakıt: %350 zam
Kip, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasına rağmen "Kademeli Tarife" ile zam yapıldığını belirterek, “Önce 150 kWh sınırı getirildi, sonra 210 kWh’a çıkarıldı ve bu lütuf gibi sunuldu.” ifadelerini kullandı.

"Müjdeler Fatura Olarak Dönüyor"

Başkan Kip, Karadeniz ve Akdeniz’de bulunan doğalgaz müjdelerinin ardından doğalgaza sürekli zam geldiğini belirterek, "Benzin ve motorin zamları o kadar olağan hale geldi ki son 12 ayda tam 72 kez zam yapıldı. Vatandaş, gece yarısı akaryakıt istasyonlarına koşarak zamdan önce yakıt almaya çalışıyor." dedi.

"Faturalara Ayrılan Pay Gittikçe Artıyor"

Vacit Kip, geçen yıl bir asgari ücretlinin maaşının %10’unu faturalara ayırırken, bugün bu oranın %20’ye çıktığını belirtti. Kip, geçmişte Necmettin Erbakan’ın hükümet hakkında yaptığı eleştiriyi hatırlatarak, “Hocamız zamanında 'Bunlara kuruyemiş dükkânı bile emanet edilmez' demişti. Halkın da hükümetin de rahat etmesi için yetkin ellerin devreye girmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi