Dört çeker araç toplam 400 beygir güç üretiyor. 0/100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlıyor. 300+ ve 500+ kilometre menzil seçeneği bulunacak. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde 30 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşıyor.

Yerli otomobilin marka ve model adı 2020’nin ortasında belli olacak. 4 bin 323 kişi istihdam edilecek..

Yıllık üretim kapasitesi 175 bin olacak..

Resmi kuruluşu 28 Haziran 2018’de gerçekleşen ve kuruluşundan 18 ay sonra tasarım ve mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı gösteren ilk ön gösterim aracını ve Sedan konseptini gün ışığına çıkaran TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temelini 2020 yılında atacak.

2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerinde 5 farklı model üretecek.

Türkiye’nin otomobilini çok beğenenler de oldu ancak eleştirenler de…

Zaten kimse saklamıyor, tasarımı hakkında ünlü İtalyan otomobil tasarımı firması Pininfarina ile birlikte çalışıldığını…

TOOG CEO’su diyor: “Bundan sonra İtalya’da üretime ihtiyacımız olmayacaktır. Fabrika üretimi ile prototip üretimi arasında fark var. Dünyanın en iyi tasarımcılarından biri olan Murat Günak, sadece tasarım konusunda değil, her alanda bize önemli katkılarda bulundu.”

Bakın piyasalara…

Avrupa’da klasik otomobil üreticisi olmayan, ilk elektrikli SUV araç üreticisi olacak Türkiye…

Tamam eleştiri olsun, yapıcı eleştiriler her zaman faydalıdır…

Ama sen dünyanın gıpta ile baktığı, hele hele böylesi ekonomik dar boğazın olduğu zamanda yerli otomobilini dünyaya ilan ediyorsun ve birileri çıkıp köstek oluyor…

Yapmayın kardeşim…

Yeni bir şey üretmeye, yeni bir fabrika kurmaya, binlerce insan istihdam etmeye, yerli bir mal üretmeye hasret kaldı bu millet…

Gün köstek olma günü değil, destek olma günüdür...