Kayseri ulaşımında yeni proje için düğmeye basıldı. Kayseri’de tramvaya binen vatandaşlar artık gittiği durak kadar ücret ödeyecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje için 45 durağın altyapısı hazırlandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi hayata geçireceği projeyi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kayseri’de tramvay hattı üzerinde uygulanacak proje ile vatandaşlar artık gittiği durak kadar bilet ödeyecek. Ulaşım A.Ş.’ nin 2025 yılı projelerinden birisi olarak açıklanan sistemin adı da ‘Gittiğin Kadar Öde’ oldu.
Duyanlar çok beğendi
Akıllı Şehircilik kapsamında yapılan projeden vatandaşlar da memnun kaldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan videoda konuşan Harun Çiçek, “Gittiğin Kadar Öde projesi bizim için daha iyi olur. Güzel bir uygulama yetkililere teşekkür ederiz” dedi.
Video içerisinde konuşan bir başka vatandaş ise, “Buradan geçerken merak ettim selam verdim. Kendi adıma projeden çok memnun oldum. Hakkaniyetli bir proje” ifadelerini kullandı.
Gidilen durak kadar ödenecek
Hayata geçirilmesi planlanan projenin 45 istasyonun altyapı sistemi tamamlandı. Kalan istasyonların da altyapı sisteminin sürdüğü açıklanırken yazılım sistemi için de test entegrasyon çalışmaları da ekipler tarafından devam ediyor.