2018’de Afrin şehitlerimizin ateşi yine tüm ülkeyi sardı. 2018’de 24 Haziran genel seçimlerinde sandık başına giden Kayserililer, Çiftli Bank’ın Kayseri versiyonu Anadolu Farm Operasyonu’na şahit oldu. Yaşanan ekonomik krizin de damga vurduğu 2018 yılında 8 milyonluk fosiller ile lahit mezarları da bulundu. 2018’de sokak ortasında kadın cinayetleri ile gündemlerden düşmeyen Kayseri’de sahte mehdi vakası da gündemi bayağı meşgul etti. Ticaret Odası seçimlerinde eski başkan Mahmut Hiçyılmaz seçimi bir hezimet ile kaybederken, bir ilçemizde de şarbon paniği yaşandı.

İşte Kayseri’de 2018 yılına damga vuran haberler...:

19 Ocak / MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜİSAD) Kayseri Şubesi Başkanı Nedim Olgunharputlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı, Kayseri İmamhatipliler Derneği (KİMDER) Başkanı Ahmet Yurtlu ve 3 işadamı, Kudüs'te Cuma namazı sonrası İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

23 Ocak / Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terör unsurlarına karşı Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde şehit oldu.

afrinşehit

8 Şubat / Kayseri’de 2005 yılında 23 yaşındaki kadını bıçaklayıp, su kuyusuna attıkları ve 9 yıl sonra aydınlatılan cinayetin zanlılarından olan ve 2015’te 10 yıl hapis cezası alan sanığın cezasını Yargıtay bozdu. Yeniden yargılanan tutuklu sanık ‘canavarca hislerle eziyet çektirerek adam öldürmeye yardım etme’ suçundan 24 yıl hapis cezası aldı.

20 Şubat / 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandıktan sonra, etkin pişmanlıktan faydalanarak tutuksuz yargılanan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) eski Meclis Başkanı Nurettin O., ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

27 Şubat / Kayseri’de sosyal medyadan terör örgütleri PKK/KCK, YPG ve PYD propagandası yaptıkları iddiası ile tutuksuz yargılanan 5 sanığa ayrı ayrı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

2 Mart / Kayseri’de ünlü bir bayan kuaförü, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla büyük tepki topladı. Eşini ‘Mehdi’ ilan eden Rukiye Arslan, paylaştığı fotoğrafın altına “Hz. Mehdimle balık keyfimiz” diye yorumda bulundu. Rukiye Arslan ile eşi ve çocuğunun olduğu fotoğrafta, eşinin vücudunda Arapça yazılı dövmeler dikkat çekti. Adamın alnında ‘El cami’ vücudunun çeşitli yerlerinde ise Allah’ın isimlerinin yer aldığı görüldü.

mehdi

6 Mart / Kayseri’de tutuklu sanık Necmi Somtaş’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 11 yıl 3 ay hapis, tutuklu sanık Hacı Osman Büyükata’ya aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası ile iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık Arap Ali Aksoy’a da örgüt üyeliğinden 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, sanığın yaşı ve sağlık durumu nedeniyle yurt dışı yasağının devamına hükmetti. Ayrıca mahkeme, tutuksuz sanık Arap Ali Aksoy’a ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan verdiği 1 yıl 15 gün hapis cezasını erteledi. Tutuksuz sanıklar Nurullah Sarıöz ile Mehmet Karakaya’ya ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay hapis cezası veren mahkeme, tutuksuz sanık Yılmaz Akansu’ya ise ‘örgüte üyelik’ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek, sanığın 83 yaşında olması gerekçesiyle bu cezayı erteledi.

10 Mart / Kayseri'de bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen lahit mezarı açıldı. Mezarın içinden iskelet, kafa tasları, gözyaşı şişesi ve bilezik çıktı.

kral mezarı

15 Mart / Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki teröristlere yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Kayseri 1'nci Komando Tugayı'nda görevli Erzurum nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın (25) acı haberi Kayseri'nin Talas ilçesinde oturan annesine verildi.

23 Mart / Çiftlik Bank gibi bir yapıya sahip olduğu iddia edilen ve merkezi Kayseri’de bulunan Anadolu Farm yönetim kurulu başkanı Fehmi Özalan, Şube Müdürü V. M. ile A. Ö. isimli 3 şahıs gözaltına alındıktan sonra sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

14 Nisan / Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçimlerinde mevcut başkan Mahmut Hiçyılmaz ve KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy’un listeleri yarıştı. 40 sandığın kurulduğu seçimlerde, Mahmut Hiçyılmaz büyük hezimete uğradı. 40 sandıktan 39’unda üyeler Ömer Gülsoy’u tercih etti.

16 Nisan / Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan ve sözde Yurtta Sulh Konseyi'nin sıkı yönetim komutanları listesinde olan Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Kurmay Albay Emre Fırat’’a mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

25 Nisan / Kayseri’nin Tomarza ilçesinde şüphelendiği 33 yaşındaki eşini bıçaklayarak ve tüfekle ateş ederek öldüren 35 yaşındaki tutuklu sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

26 Nisan / Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 Ağustos 2016’da gözaltına alındıktan 17 gün sonra tutuklanan, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan AK Parti Kayseri eski İl Başkanı Ömer Dengiz beraat etti.

15 Mayıs / AK Parti eski İl Başkanı, milletvekili aday adayı Hüseyin Cahit Özden’in Şeker Fabrikası’nda çalışan halasının oğlu Ercan Korkmaz, 2 araç dolusu genç tarafından bez bol sopaları ile öldüresiye dövüldü.

24 Mayıs / Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Esat Öztürk ile Fen İşleri Daire Müdürü ve makam şoförüne bıçaklı saldırıda bulunan ve bu suçtan tutuklu yargılanan sanığa 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

31 Mayıs / Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Boydak Holding eski yöneticilerinden Şükrü ve Aliye Boydak’ın kızı olan ve tutuksuz yargılanan Elif Bozdağ ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

24 Haziran / 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimi için vatandaşlar sandık başına gitti. Yaklaşık 55 milyon seçmen oyunu kullandı. Kayseri’de milletvekilliği seçimlerinde AK Parti, listesinden dolayı büyük düşüş yaşadı. 2015 seçimlerinde yüzde 65 oy alan AK Parti Kayseri, 2018 seçimlerinde yüzde 50 oy alabildi. AK Parti özellikle bu seçimde Özvatan’da yüzde 12, Pınarbaşı’da yüzde 16 ve Develi’de yüzde 18 oy kaybetti.

12 Temmuz / Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan Boydak ailesinden 9 kişinin yargılandığı davada 617 gün sonra karar açıklandı. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Memduh Boydak’a ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçundan 18 yıl hapis, Hacı Boydak’a ‘üyelik’ suçundan 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası, Şükrü Boydak’a yine ‘üyelik’ suçundan 10 yıl hapis, tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak, Murat Bozdağ’a ‘üyelik’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile yurt dışı yasağı kararı verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Tutuksuz sanık Halit Bayhan’a beraat verdi. Kayyum atanan ve TMSF ile yönetelim Boydak Holding’in yöneticilerinin hisselerinin müsaderesine karar verildi.

12 Temmuz / Kayseri’de 17-25 Aralık olaylarında FETÖ liderinin üyeleri ve destekçilerine Bank Asya’ya mevduat yapma, hesap açma ve bakiye artırma çağrısında bulunmasının ardından Bank Asya’ya destek oldukları gerekçesiyle yargılanan Boydak ailesinden 7 sanık hakkında da karar çıktı. Tutuksuz sanık Sami Boydak’a ‘üyelik’ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 1 ay 15 gün, Yusuf Boydak’a ‘üyelik’ten 7 yıl 6 ay hapis, İbrahim Boydak’a ‘yardım etme’den 2 yıl 1 ay, Sema, Mehmet Emin, Ayşe ve Merve Boydak’a beraat verdi.

18 Temmuz / Kayseri’de 72 yaşındaki annesini 40 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldüren ve tutuklu yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, “Dünyada iki üç kişiden birisiyim, durum vahim. Beni tahliye edin” dedi.

28 Temmuz / Kayseri’de ‘Koca istiyorum, gel beni al lan’ diye pankartla şehir merkezinde gezen kızın hikayesi ortaya çıktı. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Şeref Kahraman, genç kızdan pankartın hikayesini öğrendi. İki genç kızın birbirlerine meydan okuduğu 14 dakikalık görüntüye ulaştı.

13 Ağustos / Yaşanan krizin ardından yükselişe geçen döviz kuru en çok kiracıları vurdu. Özellikle Kayserili esnafın birçoğu kirasını Euro üzerinden ödediği için şuan yaklaşık 2 katı kira ödemek zorunda kalacak. Bu konuda bazı esnaflar kepenk kapatacak duruma geldiklerini ifade ederek, hükümet tarafından gerekli adımların atılmasını bekliyor. Esnaf Mehmet Canan(60), “. Bu küçük esnaf battı demektir. Hepimiz can çekişiyoruz.” dedi. Öte yandan döviz bürolarının önü, döviz bozdurmaya gelen vatandaşlarla dolup taştı.

5 Eylül / KAYSERİ’de yaşayan Züleyha Yaman, sokakta kafesi olmadan kaçmaması için eğittiği kuşunu sevdirerek ve fotoğraf çektirerek para kazanması ile gündeme gelmişti. Yaman’ın iddiasına göre hakkında çıkan haberlerin ardından Zabıta ekipleri artık sokaklarda bu şekilde para kazanmasına izin vermiyor. 32 yaşındaki Yaman, “Kuşu sevdirtmeme izin vermiyorlar, fotoğraf çektirtmemede izin vermiyorlar. Hakkında bir sürü şikayet alıyoruz diyorlar. İnsanlar benim 15-20 TL kazanmamdan rahatsız olmuş.” dedi.

10 Eylül / Bünyan İlçesi’nin Tuzhisar Mahallesi’nde şarbon paniği yaşanıyor. Bir koyunun şarbon nedeniyle ölmesi sonucu, mahalle karantinaya alındı.

17 Eylül / SURİYE’nin Afrin bölgesinde, Zeytin Dalı Harekatı'nda 23 Ocak'ta şehit olan ancak cenazesi 2 ay sonra bulunan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı (25), şehit eden PKK/YPG'li teröristlerin yakalanarak Hatay'a getirilmesinin ardından soluğu Hatay’da alan eşi Birgül Muratdağı (25), “onların son kere yüzüne tükürmek istedim, onları görmek istedim. Keşke ben tek tek öldürebilsem onları” dedi.

19 Eylül / Taşhan’da keçi çobanı, gördüğü kemik parçalarının fosil olabileceğini düşündü ve yola çıktı. Kayserİ Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile başlayan tarihi kazılarda 8 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosiller bulundu.

19 Ekim / Kayseri'de, otomobille zikzak yaparak giderken, sıkıştırdığı otomobilin ambulansla çarpışmasına ve aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı öne sürülen firari Adnan Özdemir hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı. Kazada 5 çocuğunu ve 2 torununu kaybeden Safiye Üzüm, "İçim yanıyor, geceleri uyuyamıyorum. Nerede bu katil? Bir an önce bu katilin yakalanmasını istiyorum" dedi.

21 Kasım / Kayseri'de kırsalda bir ev kiralayan baba-oğul, at keserken jandarma ekiplerine yakalandı. At kesen baba-oğul, kendilerini "Atları yiyecektik" diyerek savundu.

24 Kasım / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklandı.

27 Kasım / Emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok'un, FETÖ ile ilgili soruşturmada 3 astsubaya hipnozla işkence yaptığı iddiasıyla yargılandığı ve 7.5 yıl hapis cezası aldığı, Anayasa Mahkemesi'nin Üçok'un adil yargılanma hakkının ihlal edildiği nedeniyle bozduğu davada Üçok oy Birliği ile beraat etti. Üçok, “Bu davada kime bakarsanız Fetullah'ı görürsünüz. Bu tamamıyla kumpas davasıdır” dedi.

4 Aralık / Kayseri’de uzaklaştırma kararı bulunan ve bir alış veriş merkezi teras katında eşine kurşun yağdırarak öldüren 33 yaşındaki sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, “Olay günü eşim barışmak istemedi, Bana ‘sen erkek misin’ diyerek kendisini cinsel anlamda doyuramadığımı, diğer şahsın cinsel anlamda doyurduğunu söyleyip, baş koyduğum o yatakta beni aldattığını söyledi. Ben de o an kendimi kaybettim” dedi.

9 Aralık / Kayseri’de 43 yaşındaki bir kadın sokak ortasında 59 yaşındaki bir adam tarafından av tüfeği ile öldürüldü.

Narin’in ‘Histopatoloji' Raporunda Kan Donduran Detay: Narin’i Arkadan Koluyla Sararak… Narin’in ‘Histopatoloji' Raporunda Kan Donduran Detay: Narin’i Arkadan Koluyla Sararak…

19 Aralık / Kayseri’de eşi olan kadın doktorun intihar etmesinden sorumlu tutulan ve ‘intihara yönlendirerek ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklu yargılanan astsubay sanık, mahkemece oy çokluğu ile delil yetersizliğinden beraat ederek, serbest bırakıldı. Duruşma sonrası intihar eden kadının şikayetçi annesi eski damadı olan sanığın yüzüne tükürünce duruşma salonu karıştı.

27 Aralık / Kayseri’de 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016’da düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili görülen davada firari şanının Almanya’da yakalandığı öğrenildi. Saldırının 2 numaralı tutuklu sanığı da duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılmayacağına dair dilekçe vererek duruşmaya katılmadı.

28 Aralık / Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yöneten Kemal Batmaz’ın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü eski öğretim görevlisi Şakir Batmaz’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandığı davada savcı, sanığa 15 ila 22 yıl arasında ‘örgüt yöneticiliği’ suçundan ceza istedi.