Uzaktan kumandalı araç anahtarları, sürücülere büyük bir kolaylık sağlasa da, beraberinde bazı riskleri de getirebilir. Anahtar ustası Soner Altın, bu konuda tüm sürücüleri uyararak, dikkat etmeleri gereken önemli noktalara dikkat çekti. Uzaktan kumandalı anahtarların kullanımında nelere dikkat edilmeli ve olası mağduriyetlerin önüne nasıl geçilmeli?

Uzaktan Kumandalı Anahtarların Artan Riskleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte araç kapıları, artık uzaktan kumandalarla kilitlenebilir hale geldi. Ancak anahtar ustası Soner Altın, anahtar yuvasının kullanılmaması nedeniyle oksitlenme sorununun yaşanabileceğini ve kumanda pili bittiğinde araç sahiplerinin büyük mağduriyetler yaşayabileceğini belirtiyor. Bu durum, uzaktan kumandalı anahtarların sadece kolaylık sağlamadığı, aynı zamanda bazı riskler de taşıdığı anlamına geliyor.

Pil Bitmesi ve Oksitlenme Sorunu

Anahtar yuvasının kullanılmaması nedeniyle oksitlenme sorunlarının ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Altın, uzaktan kumanda pilinin bitmesi durumunda araç sahiplerinin zor durumda kalabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle, araç sahiplerinin uzaktan kumandaların pillerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve değiştirmeleri gerekiyor.

Pil Değişimi ve Kaliteli Pil Kullanımı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden altyapıya 8 milyarlık yatırım! Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden altyapıya 8 milyarlık yatırım!

Araç kumandalarında kullanılan pillerin ömrünün ortalama 3-4 yıl olduğunu belirten Altın, sık kullanımda bu sürenin daha da kısalabileceğini vurguluyor. Ticari araçlarda ise bu sürenin 1 yılı bulabileceğini ifade ediyor. Altın, araç kumandalarında merdiven altı pil kullanımından kaçınılması gerektiğini, çünkü araç kilitlerinin hassas olduğunu ve beklenmedik yerlerde mahsur kalınabileceğini belirtiyor.

Yedek Anahtarın Önemi ve Tamir Maliyetleri

Özellikle ikinci el araç alımlarında yedek anahtarın alınmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Altın, yedek anahtar yaptırmak maliyetli olsa da, anahtar kaybında oluşabilecek mağduriyetlerin maliyetinin çok daha yüksek olduğunu vurguluyor. Araçlardaki immobilizer sisteminin aracı tamamen kilitleyebileceğini ve bunun tamir masrafının 1500-2000 TL'nin çok çok üzerinde olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, araç anahtarı fiyatlarının 10 bin TL'ye kadar çıkabildiğini de sözlerine ekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ