Kayseri’nin Anadolu’ya ticareti ve girişimciliği öğreten şehir olduğunu belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Hayatın her alanında olduğu gibi dijitalleşme ile birlikte girişimcilik de şekil değiştiriyor. Tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra gelişmiş sanayisi ile de Türkiye ekonomisinin can damarı olan Kayseri bu anlamda son derece önemli bir potansiyel barındırıyor. Yeni dönemde Kayseri dahil 10 ilde 10 bin kadına eğitim vereceğimiz ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projemiz ile toplamda 20 bin kadına erişip daha fazla kadını ekonomiye katmayı hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmede, Kayserili kadınların Anadolu’daki diğer kadınlara da örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin yeni dönemi kapsamında Kayseri’de gerçekleştirilecek eğitimler başladı. Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojileri ile artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında Kayseri’de 1200 kadına 12 danışman öğretmen tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:

“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen projelerden biri olan Girişimcilikte Önce Kadın projesinin amacı sosyal ve ekonomik imkânları kısıtlı kadınlarımızın eğitim yolu ile temel becerilerinin arttırılarak mesleki yeterlilik kazanmalarını, istihdama katılmalarını ve sosyal ekonomik imkânlarının artmasını sağlamaktır.

Kayserili milletvekilinin acı günü! Kayserili milletvekilinin acı günü!

Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerde en başta kadınlar üretimin içinde yer almaktadır. Bizler de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bunu hedefliyoruz. Genel müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinden belirlenen 72 proje kurumundan 140 danışman öğretmenimiz ile yeni dönemde de hedefimiz 10 ilde 10 bin kadın idi. Sevinerek belirtmeliyim ki mayıs ayı itibariyle hedefimize çok yaklaşmış bulunuyoruz. Kayseri’ de de 7 proje kurumundan 12 danışman öğretmenimiz ile 1200 kadına ulaştık. Tüm proje kurumu müdür ve müdür yardımcılarımız ile danışman öğretmenlerimizi kutluyorum.

Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak, hem üretim yapacak hem de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacaklardır. Bu amaçla, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin satışını, projenin satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden yapabilmeleri için gerekli altyapı oluşturulmuştur. Projenin sonraki dönemlerinde de içeriklerin e-öğrenme platformuna yüklenerek, uzaktan eğitim yoluyla daha çok kadının Girişimcilik eğitimlerinden faydalanabilmesi için çalışmalara başlanmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, hayatları boyu girişimci olacak kadınları Türkiye’ye kazandıracak olmaktan büyük heyecan duymaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak kadınlarımıza bu yolculuklarında başarılar diliyor ve hayat boyu öğrenen bir Türkiye adına hepinizin yolu açık olsun diyoruz.”

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’na başvurular Eylül’de sona eriyor

Projenin yeni döneminde eğitim içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-öğrenme platformuna yükleniyor ve bu sayede çok daha fazla kadın eğitimlerden yararlanabiliyor. Eğitim almaya başlayan kursiyerler, ürünlerinin satışını projenin online satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra siteye üye olan kursiyerleri cesaretlendirip teşvik etmek için Kasım ayında düzenlenecek Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile başarılı kadınlar cansuyu sermayesi ile ödüllendirilecek. Yarışmanın başvuruları 30 Eylül’de sona erecek.