Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz
Çanakkale savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915 -1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.
İtilaf Devletleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti konumundaki İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya'yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'na girmişlerdir.
Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Savaş sonucunda iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir.
Çanakkale savaşı, milletimizin en zor ve en hazin zaferidir. Yokluklar içindeki bir milletin, yurdumuza saldıran düşman devletlerin, güçlü silahları karşısında onuruyla, gururuyla can feda olsun vatan sağ olsun diyerek, Allah Allah nidalarıyla düşmanlara karşı direnişinin gerçek bir destanıdır. Büyük, küçük, kadın, erkek demeden, canını malını seve seve veren, cephenin en ön saflarına koşarak giden, Bu destanı yazan gerçek vatan sahipleri olan şehitlerimize, dualar edip minnetle anıyorum. Bizlere emanet ettikleri bu güzel vatanda rahatça yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimize dualar ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.
Çanakkale içinde vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni
Of gençliğim eyvah
Çanakkale köprüsü dardır geçilmez
Al kan olmuş suları bir tas içilmez
Of gençliğim eyvah
Çanakkale içinde aynalı çarşı
Anne ben gidiyorum düşmana karşı
Of gençliğim eyvah
Nevruz bayramı
Nevruz Bayramı ya da kısaca Nevruz
Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar, Kazaklar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl, ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı Yazılı olarak ilk kez 2. yüzyılda Pers kaynaklarında adı geçen Nevruz, İran ve Bahai takvimlerine göre yılın ilk gününü temsil eder. Günümüz İran'ında, her ne kadar İslami bir kökeni olmasa da bir şenlik olarak kutlanır. Bazı topluluklar bu bayramı 21 Mart'ta kutlarken, diğerleri kuzey yarım kürede ilkbaharın başlamasını temsilen, 22 veya 23 Mart'ta kutlarlar. Nevruz bayramının Kürt mitolojisindeki Demirci Kawa Efsanesi'ne dayandığına inanılır. Anadolu ve Orta Asya Türk halklarında da Göktürklerin Ergenekon'dan çıkışı anlamıyla ve baharın gelişi olarak kutlanır.
Dilerim sorunsuz, bahar bayramı geçiririz.
Taşkınlık olmadan, başka amaçlara çekilmeden provokasyonlara gelmeyen bütün insanların Nevruz (Bahar) Bayramını kutluyorum.