Tanzanya, Kenya ve Etiyopya gibi fetöcülerin güçlü olduğu ve okullarının bulunduğu ülkelerde Şükrü Boydak ve grubuyla cirit atan Ekrem Sarar’ın, bazı usulsüz imar uygulamaları konusunda belediye yetkililerini nasıl ikna ettiği ve muhtemelen yakınlığın nereden kaynaklandığı, kamuoyu tarafından merak ediliyor. Sarar’ın bu gayrimenkul servetine karşın ne kadar vergi verdiği ve bu konutları gerçek değeri üzerinden gösterip göstermediği ise bilinmiyor.
Kayseri’nin “Arsa Baronu” olarak da bilinen Ekrem Sarar’ın bugüne kadar Kayseri’nin neredeyse en değerli yerlerinde yüzlerce konut yapılan arsaları nasıl aldığı ve bu arsalara “gereken imar tadilatı”nın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Fetö davasında etkin pişmanlık yasasından yararlanarak ifade veren, Şükrü Boydak’ın ifadesinde Ekrem Sarar için “beraber oturmalardaydık, Tanzanya, Kenya ve Etipyoya’ya gittik. Cemaatin okullarını gezdik, bizden yeni okullar yapmamız istendi, biz de yaptık, bizi oralarda büyükelçilerimiz karşılardı…. ” demesine rağmen hala Ekrem Sarar hakkında hiçbir işlem yapılmaması, Kayseri ve Türkiye kamuoyunda şaşkınlık yaratıyor.
Kayseri’nin özellikle Melikgazi bölgesinde en değerli arsaları alarak, olmayacak imar değişikliklerini ikili ilişkilerini kullanarak belediyelerde yaptırdığı iddia edilen Ekrem Sarar’ın , belediye yetkilileri arasında gizli ortağı olup olmadığı ise bilinmiyor. Sarar’ın kızı devlet tarafından fetöcü olduğu için kapatılan Melikşah üniversitesinden mezun oldu ve Melikgazi Belediyesi’nde çalışıyor. Sarar’ın bu gayrimenkul servetine karşın ne kadar vergi verdiği ve bu konutları gerçek değeri üzerinden gösterip göstermediği ise bilinmiyor.
BU SORULAR YANITSIZ KALDI ?
Ekrem Sarar ile belediye yetkilileri arasında var olduğu öne sürülen dostluğun, ticari ve usülsüz arsa imar işlerine yansıyıp yansımadığı bilinmezken, buna karşılık aşağıdaki soruların ; öncelikle Belediye yetkilileri olmak üzere, Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı ile devletin diğer kurumlarındaki makam sahibi yetkililer tarafından yanıtlanması bekleniyor.
İşte sorular ;
1- İmar tadilatı yapılmaması gerekirken, Ekrem Sarar’a ait kaç arsada imar tadilatı yapıldı ?
2-Bu imar değişiklikleri ile değeri artan arsalar, müteahhitlere kat karşılığı verilip onlarca haksız yere daire kazanımları oldu mu ?
3- Ekrem Sarar’ın belediyede ya da devletin başka makamlarında gizli ortakları olduğu iddiaları doğru mu ?
4- Ekrem Sarar, bugüne kadar yaklaşık 30 blokluk arsayı kat karşılığı verdikten sonra elde ettiği konutlar ve diğer gayrimenkulleri için bugüne kadar ne kadar vergi ödedi? Ödedi mi?
5- Köşk medrese 8906 ada 1,2,3, parsel 3 blok yanında tarihi eser bulunmasından dolayı Anıtlar Kurulu imar tadilatına onay vermedi. Buna rağmen 18 uygulaması nasıl yapıldı.
6- Fetö davasında Şükrü Boydak’ın ifadesinde ismi geçen Ekrem Sarar’ da bu kadar arsa ne geziyor , bu arsaları para ile aldığı ise bu kazancın kaynağı nedir ve vergisi verilmiş midir yok eğer bu arsalar ile kat karşılığı anlaşılmış ise alınan katlardan elde edilen kazancın vergisi verilmiş midir, verildiyse ne kadar verilmiştir ?
Sarar adına bir vergi kaçakçılığı söz konusu mudur,bu yönde mali açıdan devlet yetkilileri bugüne kadar hiçbir inceleme yapmış mıdır, yapmışsa sonucu ne olmuştur, yapmamışsa neden yapmamıştır ?
İŞTE SARAR’IN GAYRİMENKUL LİSTESİ
- Yeşil Köşk’te Adanur inşaata, 4 blokluk arsa
- Bekaş inşaata, Köşk mahallesinde 7241 ada 6 parsel 5 blokluk arsa
- Yine köşk mahallesinde Bekaş İnşaata , 5775 ada 5 parselde 5 blok rezidans
- Tekin inşaata, Köşk mahallesinde 6409 ada 5 parselde 1 blok
- Fatihan Yapı’ya Köşk mahallesinde 6322 ada 7 parselde 5 blok ( tadilat yapılarak residans), ayrıca 6409 ada 6 parsel de 1 blok
- Demir Gruba, Köşk mahallesinde 8871 ada 5 parselde 2 blok,
- Demir Gruba 8870 ada 5 parselde 2 blok
- Demir Gruba 4394 ada bir parsel 1 blok 4394 ada 2 parselde 1 blok
- Demir Gruba 4394 ada 3 parsel 1 blok
- Demir Gruba Köşk medrese 8906 ada 1,2,3, parsel 3 blok ( 18 uygulaması yapıldı arsa olarak duruyor 18 uygulanmaması gerekiyor ama uygulandı)
- Aken İnşaat’a Yeşil Köşk sitesi 3 blok, Erkan sitesi 2 blok (Aken inşaat ile dava 10 yıl sürdü kendi verdiği arsada anlaşamayınca ruhsatsız inşaat yapıyor diye şikayet edildi) Haber Merkezi