Harb İş SendikaKayseri’de işçiler ile birlikte eylem yaptı. Kayseri’de birçok noktada sendika üyeleri ve işçiler oturma eylemi düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Kayseri’de İşçilerden Dikkat Çekecek Oturma Eylemi! (3)

Sendikaların gündeminde ise hayat pahalılığı, satın alma gücümüzdeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi,  kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıtdışı ve mülteci istihdamı gibi sorunlara yer verildi.
İşçiler, ‘emek bizim, söz bizim’, ‘maaşımızı söylemeye utanıyoruz’, ‘fazlasını değil hakkımızı istiyoruz’ gibi sözlerin yazılı olduğu pankartlarla tepkilerini dile getirdi.

Kayseri’de İşçilerden Dikkat Çekecek Oturma Eylemi! (1)

Ülke genelinde yapılan mitingler, yapılan basın açıklamaları ile istedikleri çözümü bulamayan sendikalar, bu kez de oturma eylemi yaptı. Sendikalar tarafından yapılan ortak basın açıklamasında ise; “Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak bir sonuç alamadık. Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüzbinler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanında Açılış Kurdelesini Kesti! Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanında Açılış Kurdelesini Kesti!

Kayseri’de İşçilerden Dikkat Çekecek Oturma Eylemi! (2)

Sendikalar ayrıca yaptıkları açıklamada, sadece işçinin değil, emeklinin, çiftçinin, esnafın yani dar ve sabit gelirli geniş kesimlerin insana yakışır şartlarda yaşaması için mücadele ettiğinin altını çizerek; “Sendikalı işçi ile örgütsüz işçi, memur ile işçi, sigortalı işçi ile kayıtdışı çalışanı ve mülteciyi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İşsizlerin iş beklentisiyle çalışanlara baskı kurulmak isteniyor. KİT’lerde ve kamuda taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, 696 sayılı KHK ile kadroya giren işçilerin kanundan doğan haklarını aramaya devam edeceğiz. Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmayacaktır. Rekabet düşük işçi maliyet sağlanmamalıdır. Zorlu çalışma şartlarını biz yaşıyoruz. Geçim sıkıntısını biz çekiyoruz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
 

Kaynak: Ali Yalçıntaş