Kayseri’de çiftçilere yapılacak proje için düğmeye basıldı. Birçok vatandaşın yararlanacağı projede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde başvurular başladı. Çiftçilerin yüzünü güldürecek projeye devlet bankaları da katkı sağlayacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılığı desteklemek amacıyla Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığına gebe hayvanlar üreticilere verilecek.

Gebe hayvan dağıtılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Kırsalda Bereket Hayvancılığa destek projesi kapsamında gebe büyükbaş hayvanlar yetiştiricilere verilmesi kararlaştırıldı. Özellikle gençlerin ve kadınların tarım sektöründe daha fazla yer almasını teşvik etmeyi amaçlayan projede; yetiştiriciler en az 5 az fazla 15 baş etçi damızlık hayvan için başvurusunda bulunabileceklerken veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendisi ise en fazla 30 baş hayvan için başvuru hakkı tanındı.

Hayvan başına para

Doğalgaz, elektrik, ulaşım derken! Kayseri'de zam sırası ekmeğe mi geldi? Doğalgaz, elektrik, ulaşım derken! Kayseri'de zam sırası ekmeğe mi geldi?

Yetiştiricilerin hayvan başı aylık bin 500 TL olmak üzere 15 baş hayvan için toplam yıllık 270 bin lira bakım ve besleme desteği verileceği açıklandı. Devlet bankalarından yetiştiriciler 2 yıla kadar ödemesiz, 3 veya 5 yıl geri ödemeli sübvansiyonlu kredi kullanabilmeleri sağlandı. Bu sebeple üreticiler yüzde 85'e kadar faiz indiriminden de faydalanabilecek. Ayrıca hayvanların bir yıllık sigortası da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacağı açıklandı. Proje başvuruları 10 ve 28 Şubat tarihleri arasından ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapabilecekleri belirtildi..

Kaynak: Haber Merkezi