Liselilerden Adalet Sarayı Önünde Çarpıcı Eylem: "Adalet Sınıfta Kaldı"

Karnelerini aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 liseli genç, sloganlar eşliğinde Adalet Sarayı'ına yürüyş düzenledi. Eylem boyunca çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup, adalet sistemi üzerine sert eleştirilerde bulundu.

"Adaletin Karnesi Nerede?"

Emek Partisi Gençlik Kolları üyesi olan liseli gençler, “Katilleri de hırsızları da akladıklarını sanıyorlar” yazılı pankartlar ve Ali İsmail Korkmaz maketi ile yürüyşünü gerçekleştirdi. Şu ifadeler eylemin dikkat çeken sloganları arasında yer aldı:

  • "Polis vuruyor, devlet kolluyor."

  • "Biz bitti demeden bu dava bitmez."

  • "Adaletin Sarayı, adaletin mezarı."

"Adalet Sınıfta Kaldı"

Grup adına konuşan 10. sınıf öğrencisi Gizem Karaaslan, adalet sistemine olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Kasten adam öldürme davasından yargılanan insanlara hâkim tarafından iyi hal gerekçesiyle verilen cezalar ödül gibidir. Şimdi biz dersleri, sınavları yarış atına çeviren sisteme ve karne ile bizleri ölçen düzene soruyoruz: Adalete ne oldu? Adaletin karnesi nerededir? Cevabı açıktır: Adalet sınıfta kaldı. Belki bizlerin kaldığı dersler var ama siz bu kararlarınızla halkın karnesinde geçer not alamadınız."

"Vicdan Dersi”

Karaaslan, eylemin karne günü düzenlenmesinin önemine de değindi:

"Bugün biz karnelerimizi alınca bir daha asla karne alamayacakları hatırladık. Berkin gibi, Nihat gibi. Daha karne alacak yaşta, oyun oynayacakları sokaklarda hayattan koparıldılar. Bugün burada vicdan dersine girdik. Henüz davamız bitmedi. Anne ve babalarımız, biz bu nedenle karnelerimizi yakıyoruz."

"Halkın Vicdanında Adalet Geçer Not Alamadı"

Lise öğrencisi Murat Zeren ise adalet sistemine olan eleştirilerini şu sözlerle ifade etti:

"Adalet sınıfta kaldı. Halkın vicdanında adalet geçer not alamadı."

Eylemin Sembolü: Temsili Karne

Liseli grup, açıklamaların ardından hazırladıkları temsili karneleri Adalet Sarayı girişine bıraktı. Bekir Erdener isimli bir lise öğrencisi de "Ben Ali İsmail” başlıklı bir mektup okuyarak duygularını paylaştı.

"Ali İsmail Korkmaz Meydanı"

Eylemin sonunda gençler, Adalet Sarayı önündeki refüejde "Ali İsmail Korkmaz Meydanı" yazılı bir levha bırakıp, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: şeref kahraman