25440165 10156008511558841 6731404513349330266 o

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Kayseri 2. Kitap Fuarı’nda İncir Yayın Evi’nin standında kitapseverlerle buluşan 50 yaşındaki grafiker, yazar Mustafa İbakorkmaz edebiyata hobi olarak bakıyor.

“MESLEĞİM GRAFİKERLİK, HOBİ OLARAK DA EDEBİYAT İLE İLGİLENİYORUM”

Röportajımıza ‘Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?’ gibi klasik soru ile başlıyoruz. Bu sorumuzu İbakorkmaz, “1968 Kayseri doğumluyum. İlkokulu, Şükrü Malaz İlkokulu’nda; Kadıburhanettin Ortaokulu’da ortaokulu, liseyi ise, Kayseri Lisesi bilahire Endüstri Meslek Lisesine geçiş yaparak tamamladım. İş hayatıma, 1990 yıllarında bir matbaada müşteri temsilcisi olarak atıldım. Daha sonra matbaada “Dizgi Bürosu”nda dizgi operatörü olarak çalıştım. Çeşitli gazetelerde yöneticilik yapıp, köşe yazarlığı yaptım. Mesleğim grafikerlik, hobi olarak da edebiyat ile ilgileniyorum” diye yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Yeni Anayasaya İhtiyaç Duyuyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Yeni Anayasaya İhtiyaç Duyuyor'

WhatsApp Image 2018 11 05 at 15.31.55 1

“HERKES HOBİLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKAMAZ”

‘İnsanlar İbarkorkmaz’ı önce grafiker olarak tanıdı, daha sonra köşe yazarı ve şimdi de kitap yazarı olarak karşımızda görüyoruz. Şuan yazarlık ön planda mı?’ sorumuza Mustafa İbakorkmaz, “Herkes hobileri ile ön plana çıkamaz. Hobi insanların kişisel olarak uğraştığı bir şey. Ben insanlara bu işi yapıyorum demeyi düşünmedim. Ben de hobi olarak yaptığım için kitap yazmayı ve edebiyat ile ilgilenmemi insanlar yavaş yavaş öğrendi, tabi sır olarak saklayamadık” diye cevapladı.

“YILLARCA UĞRAŞTIM, DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLDU”

Şuana kadar yayınlanmış 7 kitabı olduğunu söyleyen İbakorkmaz, “3’ü şiir kitabıdır. Edebiyata şiir ile başlamıştım. 1 roman, 3 tane de deneme kitabım var. Yıllardır uğraşınca damlaya damlaya göl olduğunu ben de görmüş oldum” dedi.

WhatsApp Image 2018 11 05 at 15.31.56

KAĞIT FİYATLARI KİTAP FUARI’NI ETKİLEDİ”

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen ve katılım rekoru kıran Kayseri Kitap Fuarı’na olan ilgiden de bahseden İbakorkmaz, “Başka yayınevi sahipleri ile de tanışıp görüştük, yazarlarla tanışma fırsatları bulduk. Geçen sene çok memnun ayrılmışlardı ancak bu sene kağıt fiyatlarından dolayı kitaplar da fiyat değişikliği olunca kitap okurlarına biraz yansıdı. Diğer illerdeki kitap fuarlarla kıyasladığınızda Kayseri daha başarılı, daha çok kitabın alınıp satıldığı şehir olarak değerlendiriyorlar. Bu fuarı Kayseri’deki kitap okurları hevesle beklediler” diye konuştu.