Ümit Özdağ o tarihi diziye demediğini bırakmadı ! Ümit Özdağ o tarihi diziye demediğini bırakmadı !

Muş Hasköy Devlet Hastanesinde görevliyken koronavirüs pandemisi nedeniyle Muş Devlet Hastanesine geçici görevlendirilen Dr. Mustafa Salğın’ın ölümü doktorların çalışma koşullarını bir kez daha gündeme getirdi. 3 Eylül 2020 tarihinde dördüncü kattaki evinin balkonundan atlayan ve 11 gün komada kalan Salğın'ın ağır çalışma koşulları nedeniyle intihar ettiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: “Ağır çalışma koşulları gerekçesiyle 3 Eylül 2020 tarihinde intihar girişiminde bulunan ve 11 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Dr. Mustafa Salğın 14 Eylül 2020 tarihinde hayatını kaybetti. Zaten zor koşullar altında görev yapan hekimlerimizin iş yükü pandemi sürecinde daha da ağırlaştı. Bu bağlamda;

1-) İntihar eden Mustafa Salğın’ın intihar öncesinde çalışma koşullarından kaynaklı sıkıntılı günler yaşadığı ve bunu yakın çevresine dile getirdiği belirtiliyor. Bu konuda Mustafa Salğın’ın her hangi bir psikolojik destek alması sağlandı mı?

2-) Son 3 yılda kaç hekim intihar etti? Covid 19’un ülkemizde görüldüğü Mart 2020 tarihinden bugüne kaç hekim intihar etti?

3-) Son 3 yılda kaç hekim istifa etti? Covid 19’un ülkemizde görüldüğü Mart 2020 tarihinden bugüne kaç hekim istifa etti?

4-) Türkiye’nin en başarılı en azimli insanlarının tercih ettiği hekimlik mesleği giderek tercih edilen bir meslek olmaktan uzaklaşıyor. Bunu önlemek için bakanlık olarak nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?

5-) Pandemi süresince hekimlerin özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışmanız var mı?”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arık, “Maalesef genç bir kardeşimizi daha kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Bir yanda şiddet diğer yanda ağır çalışma koşulları nedeniyle zaten zor durumda olan sağlık çalışanlarımızın yükü pandemi döneminde daha da arttı. Adeta nefes almadan çalışan hekimlerimizin övgü dolu sözlerden çok fazlasına ihtiyacı var. Özlük hakları açısından her geçen gün hak kaybına uğrayan hekimlerimizin özlük hakları yeniden düzenlenmeli, sorunun kaynağı olan sağlık sistemi elden geçirilmeli… Pandemi meslek hastalığı olarak kabul edilmeli, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız şehit sayılmalıdır” diye konuştu.kurumsal