KAYSERİ HABER - AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Hacılar ve Yeşilhisar belediye başkanlarının yedek listeye alınmasıyla ilgili tartışmalara yanıt verdi. AK Parti Kayseri Üst kurul delegesi listesinin kendi tasarruflarında olmadığını belirten Okandan, kararın genel merkeze ait olduğunu vurguladı.
Üst kurul delegeleri listesi tartışma yarattı
AK Parti Kayseri’de üst kurul delegeleri listesinde Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan’ın yedek listeye alınması gündem oldu. Mevcut diğer belediye başkanlarının asil listede yer alması ise tartışmaları alevlendirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, kararın kendilerine ait olmadığını belirterek, sürecin genel merkez tarafından yürütüldüğünü ifade etti.
‘Bizim tasarrufumuzda değil’
Hüseyin Okandan, Deniz Postası editörlerinden Süleyman Savranlar’ın konuyla ilgili sorularına yanıt verdi. Listenin kendi yönetimi tarafından hazırlanmadığını dile getiren Okandan, AK Parti Genel Merkezi’nin bu listeleri belirlediğini söyledi.
"Bu konu gerçekten çok gündeme getirildi ama biz burada bir buçuk günde kendi yönetim kurulu listemizi hazırladık. AK Parti genel merkez geleneğinde üst kurul delegelerini zaten genel merkez yazar ve gönderir. Bu yıllardır süregelen bir şeydir." ifadelerini kullanan Okandan, kararın genel merkezden geldiğini vurguladı.
‘İki belediye özellikle ayrılmadı’
Hacılar ve Yeşilhisar belediye başkanlarının yedek listede yer almasının kasıtlı bir karar olmadığını belirten Okandan, listelerin nüfus sıralamasına göre oluşturulduğunu savundu, "Bu ilçe belediyelerinin nüfuslarını çıkarırsanız, yukarıdan aşağı doğru sıralarsanız herhangi bir iki belediyenin kasıtla ayrılmadığını görürsünüz. En büyükten en küçük nüfusluya göre bir liste kurgulanmış durumda."
‘Kimseyle bir derdimiz yok’
Kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmak istendiğini dile getiren Okandan, Hacılar ve Yeşilhisar ilçeleriyle bir sorunları olmadığını belirtti.
"Gerek belediye başkanlarıyla gerekse ilçe başkanlarıyla gerekse de halkıyla kimseyle bir derdimiz yok. Onlar bizim canımız ciğerimiz, bu teşkilatın bir parçası." sözleriyle spekülasyonları reddeden Okandan, üst kurul delegesi listelerinin her zaman genel merkez tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Hacılar ve Yeşilhisar Belediye Başkanlarının yedek listede yer almasıyla ilgili tartışmaların sürüp sürmeyeceği merak edilirken, AK Parti Kayseri teşkilatında bu durumun nasıl yankı bulacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.