Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, çocuklarda 2-6 yaş arasının oyun dönemi olduğuna dikkat çekerek, bu yaş gurubundaki çocuklarda büyüme hızının düşeceğini ve yemeğe olan ilginin azalacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ünsür, ailelerin bu durum karşısında yakınmamaları gerektiğini belirterek, “Çocuğun yılda 5 santimetre uzaması normaldir. Bu yaş grubundaki çocuklar ile anne arasındaki beslenme konusu savaşa dönüşmektedir. Yemek konusunda çocuğa fazla ısrarcı olunmaması gerekmektedir” dedi.

Organ bağışı için 5 geçerli sebep: Siz de yaşam umudu olun! Organ bağışı için 5 geçerli sebep: Siz de yaşam umudu olun!

Besleyici değeri düşük gıdalar yedirilmemeli

Marketlerde satılan hazır gıdaların besleyici değerinin düşük olduğunu ve fazla tüketildiğinde obeziteye yol açtığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ünsür, “Bu dönemde gazlı içecekler ve hazır meyve suları fazla tüketilmemeli. Bu içecekler çocuklarda uykusuzluk, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü gibi sorunlara yol açabilir. Hazır meyve suları 2-3 günde bozulmuyorsa kesinlikle katkı maddelidir. Özellikle trans yağlar içeren yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bir ürünün etiketinde ‘hidrojenize yağ, hidrojene bitkisel yağ, hidrojene nebati yağ içerir’ yazıyorsa bilin ki bu trans yağdır” diye konuştu.

Çocukların döke saça yemesine izin verilmeli

Yrd. Doç. Dr. Ünsür, ebeveynlerin bu dönemde sabırlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Anne ve babalar, çocukların döke saça yemesine izin vermelidir. Çocukların yemek saatinden önce beslenmesine izin verilmemelidir. Çocuklar sofraya aile bireyleriyle birlikte oturtulmalıdır. Bulgur, makarna, pirinç, et, süt, yumurta ve sebze gibi ürünler bol tüketilmelidir. Gelişme dönemindeki çocuklar, her gün mutlaka bir yumurta yemelidir. Yumurta asla çiğ ve rafadan tüketilmemeli, en fazla 8 dakika haşlandıktan sonra yenmelidir” şeklinde konuştu. (Kurumsal)