CHP’nin Torpilli Atama Listesine Kayseri’den İsimler Eklendi
CHP Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Haluk Koç'un her pazar açıkladığı "Torpilli Atama Listesi"ne Kayseri’den de isimlerin eklendiği bildirildi. Bu isimlerden en dikkat çekeni, 22 yaşında Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcılığı görevine getirilen ve bir Daire Başkanının baldızı olduğu iddia edilen Yeşim Alıcı oldu.
Atama Yönetmeliğine Aykırı mı?
Sağlık Bakanlığı Atama Yönetmeliği'ne göre, bir kişinin hastane müdür yardımcısı olabilmesi için en az 5 yıl mesleki deneyime ve bakanlık bünyesinde en az 2 yıl hizmet süresine sahip olması gerekiyor. Ancak Eğitim Fakültesi, Rehberlik Öğretmenliği mezunu olan ve KPSS ile memur olan Yeşim Alıcı’nın bu kriterleri karşılamadığı belirtiliyor.
Kayseri Kamuoyunda Tepki Büyük
Alıcı’nın hiçbir deneyimi olmadan devlet hastanesinde kritik bir göreve getirilmesi Kayseri kamuoyunda tepkilere neden oldu. Sağlık camiasında büyük yankı uyandıran bu atama karşısında sendikaların sessiz kalması ise dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği Ne Diyor?
İdari ve mali işlerden sorumlu müdür yardımcısı olabilmek için:
-
En az iki yıl bakanlık hizmeti bulunmalı
-
Beş yıl mesleki deneyime sahip olunmalı
-
Hukuk, iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, sağlık idaresi gibi bölümlerden mezun olunmalı
Ancak Yeşim Alıcı’nın bu kriterleri karşılamamasına rağmen atandığı öne sürülüyor. Önümüzdeki günlerde konunun daha fazla siyasi ismin adının geçeceği iddia ediliyor.