Kayseri’nin ve Türkiye’nin yaşanan depremlerden ders alması ve yaşanacak olan depremlere de kendini hazırlaması gerektiğini söyleyen Deprem Bilimci Naci Görür’den bir paylaşım daha geldi. İstanbul’da hastanelerin depreme dayanıklı olmadığı için kapatıldığını iddia eden Jeolog Naci Görür deprem olduktan sonra insanların sağlık durumunun nasıl olacağını merak ettiğini söyledi. Naci Görür’ün bu paylaşımından sonra ise Türkiye genelinde bulunan hastanelerin son durumunun ne olacağı sorgulandı. Kayseri’de özel ve devlet olmak üzere birçok hastane hizmet verirken bu hastanelerin ne durumda olacağı da sorgulanmaya başlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren özel hastanelerin neredeyse tamamı yüksek katlardan oluşurken hastanelerin depreme dayanıklı olup olmadığı da bilinmiyor. Deprem anlarında en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birisi de hastaneler olurken hastanelerinde de depremden etkilenmesi ile vatandaşlar daha da çıkmaza sürükleniyor. Kayseri’de bulunan devlet hastanelerine bakıldığında ise Kayseri Şehir Hastanesi yeni yapıldığı için de deprem anında daha güvenlikli bir alan gibi duruyor. Ancak yapımı 1943 yılına dayanan Kayseri Devlet Hastanesi ise hem eski olması ile hem de bulunduğu konum itibarıyla deprem anında korkutan alanlardan biri oluyor.
Kayseri’de bulunan en eski hastane olan Kayseri Devlet Hastanesi’nin mevcut olan binalarının çok eski olduğu bilinirken depreme ne kadar dayanıklı olduğu ise muamma. Kayseri, Türkiye ortalamasına bakıldığında ise en yüksek katlı binaların olduğu şehir olarak göze çarpıyor. Deprem bilimciler Kayseri’nin merkez ilçelerinin alüvyal bir yapı üzerinde olduğunu ve deprem anında daha şiddetli etkileneceğini söylerken Devlet Hastanesi ile ilgili henüz bir çözüm bulunabilmiş değil. Kayseri’de eski apartmanlar ve evler fazlası ile bulunurken yaşanması beklenen depremde ise neler olabileceği bilinmiyor.