Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde meydana gelen doğalgaz sızıntısı faciasında, aynı aileden üç kişi hayatını kaybetti. 

Doğalgaz zehirlenmesinden 3 kişi hayatını kaybetti!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nde görkemli tören! Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nde görkemli tören!

Edinilen bilgilere göre, 3 katlı bir binada yaşayan Halim Aktaş (74), eşi A. Aktaş (72) ve oğulları Hakan Aktaş’tan (43) haber alamayan yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen ekipler, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, üç kişinin de hayatını kaybettiği tespit edildi. 

Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre, ölüm nedeninin doğalgaz sızıntısı olduğu belirlendi. Cenazeler, detaylı otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilirken, polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Aynı şirkette çalıştıkları öğrenilen Hakan Aktaş’ın iş arkadaşları, mesaiye gelmemesi üzerine durumdan şüphelenerek eve geldiklerini belirtti. Çalışma arkadaşları, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama doğalgazla alakalı bir problem olduğu söylendi. Anne, baba ve oğul aynı evde yaşıyordu, ne yazık ki üçünü de kaybettik" ifadelerini kullandı. 

Yetkililer, vatandaşları doğalgaz sızıntılarına karşı dikkatli olmaları ve düzenli bakım yaptırmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA