Türkiye’de elektriğe son olarak bir düzenleme yapılarak çok tüketen kişilerden daha fazla para alınacak şekilde düzenlendi. Elektrik faturalarına bu kez de zam geleceği iddia edildi. Yapılacak zam konutları direkt olarak etkilerken yüzde 25 artış bekleniyor. 

Zam kararı yolda

Gazeteci Olcay Aydilek’in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile ortaya çıkan zam yüzde 25 olarak belirlendi. Yapılan paylaşımda, “Enerji yönetimi, 1 Nisan’dan geçerli elektriğe yapılacak zam için hazırlıklarını tamamladı. Son dakikada bir değişiklik olmazsa, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 25 zam bekleniyor” ifadeleri kullanıldı. 

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'den ihracat ve üretim odaklı büyüme stratejisi! KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'den ihracat ve üretim odaklı büyüme stratejisi!

En son 7 ay önce yapılmıştı

Elektriğe son olarak zam ise Temmuz 2024’te yapıldı. 7 ay önce yapılan zammın ardından elektrik faturalarında yüzde 25’lik artış yaşanacak. Gelmesi beklenen zam ile elektrik faturalarında olan değişiklik ise göze çarptı. Bin TL gelen faturalar bin 250 TL’ye, 2 bin TL olan faturalar ise 2 bin 500 TL’ye yükselecek. 

Kaynak: Haber Merkezi