Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla şehri daha yaşanabilir bir hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde ulaşım hizmetleri büyük bir titizlik ve özveriyle yönetiliyor.

Baharın gelmesiyle birlikte bisiklet sezonu da resmen açıldı. Havanın ısınması ve bisiklet sürmek için uygun koşulların oluşmasıyla Kaybis, vatandaşlara hem sağlıklı hem de çevre dostu bir ulaşım seçeneği sunuyor.

Kayseri Kaybis Bisikletleri (1)

Kayseri'nin ulaşım alt yapısı güçleniyor

Kayseri'de raylı sistem araçları ve halk otobüsleriyle vatandaşlara hızlı ve konforlu ulaşım imkânı sunulurken, bununla sınırlı kalınmayarak Kayseri'nin bisiklet kullanımına elverişli yapısı da değerlendiriliyor. Bisiklet yollarının sunduğu güvenli ve çevreci ulaşım seçenekleri sayesinde bisiklet, yalnızca bir spor aracı olmaktan çıkarak günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geliyor.

Bu anlayış doğrultusunda sürekli geliştirilen Kaybis sistemi ise şehrin ulaşım altyapısını daha da güçlendiriyor.

Kaybis 91 istasyona ulaştı

Kayseri'de bu yıl hizmete alınan 8 yeni istasyonla birlikte Kaybis, toplamda 91 istasyona ulaştı. Yeni eklenen bisiklet durakları şunlar: Argıncık Spor Tesisleri, Seyrani Parkı, Turgut Reis, Erkilet Bulvarı 1, Erkilet Bulvarı 2, Erkilet Çocuk Hastanesi, Bilim Merkezi ve Fakülte Lojmanlar.

Memduh Büyükkılıç Kayseri Bisikletleri

Genişleyen istasyon ağı sayesinde Kaybis, şehir genelinde daha fazla noktada hizmet vererek kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Kaybis, sağlıklı bir ulaşım alternatifi sunmakla kalmıyor aynı zamanda bisiklet sürmenin keyfini Kayserililerle buluşturuyor. Örnek uygulamalarıyla ödüllere layık görülen Kaybis, bisiklet tutkunlarına güvenli, ekonomik ve eğlenceli bir ulaşım imkanı sunarak Kayseri'nin şehir yaşamını daha dinamik hale getiriyor. Yeni istasyonlarla birlikte Kayseri, bisiklet dostu şehir olma yolunda önemli bir adım daha atmış bulunuyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Cenani Ayaydın’ın acı günü! Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Cenani Ayaydın’ın acı günü!

Üstelik Türkiye'nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olma unvanına sahip olan Kaybis, her geçen gün büyüyerek kent içi ulaşımda önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi