Kayseri’de, 9 Aralık 1973 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Kayseri Belediye Başkanlığı görevine gelen ardından da 1977 yılında tekrar başkanlığa seçilen Niyazi Bahçecioğlu, vefatının 12’nci yıl dönümünde CHP tarafından unutulmadı.
‘Saygı, Rahmet ve Minnetle Anıyoruz’
Konuyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Şehrimizin değerli evladı, uyguladığı sosyal, halkçı ve adaletli belediyecilik politikalarıyla Kayseri’de belediyeciliğin tarihini yazmış, her bir vatandaşı eşit görüp öyle hizmet etmiş, belediyecilik hizmetlerinde bırakın kendisine ve çevresine rant sağlamayı, kendisine bir mezar yeri almayacak kadar dürüst ve şeffaf çalışmış, Kayseri'ye önemli hizmetlerde bulunan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Niyazi Bahçecioğlu'nu, vefatının 12. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Niyazi Bahçecioğlu Kimdir?
Niyazi Bahçecioğlu, 9 Aralık 1973 tarihindeki yerel seçimlerde Kayseri Belediye Başkanlığı görevine gelmiş, 1977 yılında tekrar seçilmiştir. 12 Eylül 1980'de Milli Güvenlik Konseyi’nin yönetime el koymasının ardından 23 Eylül 1980 tarihinde görevinden alınmıştır. 1989 Türkiye Yerel Seçimlerinde Sosyal demokrat Halkçı Parti adayı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş ve bu görevini 1994 yılına kadar sürdürmüştür. 1990-1991 ve 1992-1993 arasında iki kez Kayseri Erciyesspor Başkanlığı da yapmıştır. 10 Mart 2013 tarihinde Kayseri'de hayatını yitirmiştir