Türkiye’de diğer illerimizde olduğu gibi Kayseri’de de bakıma muhtaç, sokaklarda yaşayan birçok patili dostumuz bulunuyor. Onların sokaklarda yaşam mücadelesi verirken sahiplenilmeye ne kadar ihtiyaçları olduğu da gözler önüne seriliyor.
15 bin metrakere arazide kuruldu
Türkiye’de sokak köpeklerinin durumu her geçen gün kötüleşiyor ve gündemi epey meşgul ediyor. Başakpınar yolu üzerinde 15 bin metrekare arazide kurulan Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanında bakıma muhtaç ve hasta olan, hem de başıboş köpekler rehabilite ediliyor.
Yüzlerce patinin artık evleri var
Başkan Mustafa Yalçın’ın göreve gelmesinin hemen ardından 26 Ekim 2019’da hizmete açılan Talas Pati Evi, yüzlerce patiye yuva oldu. Merkezde halen, 62’si yavru olmak üzere toplam 201 pati barınıyor. Türkiye’de doğal ortama sahip en uygun barınma evi olan ve 15 ayrı bölümün bulunduğu pati evinde yavrulara, yaralılara ve yaşlı patilere veteriner hekim tarafından doğal ortamda özel bakım veriliyor. Bakım merkezinde,1 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri, 4 bakıcı personel ve 1 klinik ile hizmet verilmekte.
10 binin üzeri üzerinde patiye ev sahipliği
Talas Pati Evi binlerce bakıma muhtaç patiye ev sahipliği yaptı, bunlardan 1.463’ü hayvan severler tarafından sahiplenildi. Pati Evi sayesinde birçok sokak canlımıza sıcak bir yuva bulma imkanı sağlandı.
7 gün boyunca açık
Hayvansever vatandaşların sahipsiz patileri sevebildiği Talas Pati Evi, haftanın 7 günü mesai saatleri içerisinde ziyaretçiler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Pati Evi ülkemizde sokak canlıları için barınma imkanına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu da gözler önüne seriyor.
Türkiye’de ilk 3 doğal yaşam alanı içinde
Hayvan severler ve çeşitli dernekler tarafından da büyük ilgiyle ve beğeniyle karşılanan Talas Pati Evi Doğal Yaşam Alanı, geçen yıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ruhsat alarak Türkiye’deki 3 doğal yaşam alanından birisi olarak tescillendi.
Kanundan 4 yıl önce kuruldu
Talas Belediyesi, Pati Evi Doğal Yaşam Alanını, nüfusu 75 binden fazla olan belediyelerin geçici barınma merkezi yapma zorunluluğundan yaklaşık 4 yıl önce hayata geçirerek örnek bir uygulamaya imza atmıştı.