Kayseri'de bir ihbarı değerlendiren KOM ve İstihbarat Şube ekipleri Dünyada üretimi yapılmayan ve nadir bulunan otomatik tabanca ele geçirdi. Bir otomobilde yapılan aramada ele geçirilen silahın Çek Cumhuriyeti Menşeli CZ 25 marka suikast silahı olduğu belirlendi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve istihbarat birimleri şüpheli 2 ayrı araçta arama yaptı. Alınan İstihbarı bilgi üzerine gerçekleştirilen operasyonda 2 kişi gözaltındı.

KOM Polisi Kayseri’ye yasadışı yollardan getirilen ve satışı yapılmak istenilen suikast silahı olduğu bilgisi üzerine hemen harekete geçti. Silahın bir otomobil bagajında şehre getirileceği haberi üzerine şüpheli, araç Erkilet Bulvarında durdurulmaya çalışıldı.

Bagajında silah getiren kaçakçı bir anda polis karşısında görünce güvenlik barikatını yıkarak kaçmaya başladı. Polis ve suçlu arasında başlayan kovalamaca silah kaçakçısının trafik kazası yapmasıyla son buldu. Kaçakçını kovalamaca esnasında başka bir araçla kaçmaya çalıştığı ve vatandaşın aracına maddi zarar verdiği belirtildi.

Film sahnelerini aratmayan kovalamaca sonrasında yakalanan E.A.’nın otomobilin bagajında yapılan aramada Çek Cumhuriyeti Menşeli suikast silah ele geçti. Suikast silahının Kayseri’ye ticareti yapılmak üzere getirildiği ve alıcısına ulaşmadan yakalandığı bildirildi.

Tam otomatik ve uzun namlulu olan CZ-25 marka silahın yıllar önce üretiminin durdurulduğu öğrenildi. Suikast silahının daha önce Türkiye’de terör eylemlerinde Türk Askeri ve Polisine karşı yapılan eylemlerde kullanıldığı belirtildi. Silahın Kayseri’de kimler tarafından sipariş edildiği ve kim yada kimlere karşı eylem planı içerisinde olunduğu araştırılıyor.