Kayserili İş İnsanının Acı Günü! Kayserili İş İnsanının Acı Günü!

Kayseri’de tiyatro sahnelerinde sergiledikleri oyunlarla adından sıkça söz ettiren çoğunluğunu lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu para amacı gütmeden sadece sanat yapan ve buradan elde ettikleri gelirle köy okullarının tadilatını üstlenip, farklı hayatlara dokunan Artizhane Kültür ve Sanat Derneğinin birbirinden yetenekli ekibi ve ekip yönetmeni Zehra Aktaş 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Ekip Yönetmeni Zehra Aktaş konuşmasına şöyle başladı: “Mimarlık birinci sınıf öğrencisi ve Artizhane Sanat’ın kurucularındanım. Dernek Başkanı Ahmet Temur ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Artizhane Sanat sadece bir tiyatro sergileyen kurum olmanın yanı sıra bünyesinde fotoğrafçılık ve kara kalem kursları, enstrüman ve drama kursları veren bir eğitim merkezi. Aynı zamanda bu anlamda sanatın farklı farklı kollarında hizmet veren ve bunu Kayseri’de iyi yerlere taşımayı amaçlayan gençleriz. Artizhane Sanat aslında bir başlangıç hikâyesi. ‘Her hocanın bir hocası vardır.’ derler bizimde çok kıymetli öğretmenlerimiz vardı. Onlar bizim en büyük esin kaynağımız diyebilirim.”

Konuşmasına devam eden Zehra Aktaş, tiyatroyu seyirciyle buluşturma aşamasının çok yorucu olduğunu, sahneye koyuncaya kadar çok prova ve çalışmalar yaptıklarını, oyunla birlikte o karakteri yaşadıklarını, bu sürecin aslında oyuncu olabilmenin hakkını veren ve başka insanların hayatına dokunabilme hazzını veren en güzel nokta olduğunu hatırlattı.

Kayseride toplumu sanatla beslemek zorundayız1

“Artizhane Sanat Ailesi Yarınlarında Daha İyi İşler Ve Oyuncular Yetiştirmek İstiyor”

Zehra Aktaş , “Biz geçen sezon bir okul tamir ettik. Bir sürü çocuk ve onların aileleriyle tanıştık. Orada 3 gün vakit geçirdik. Ve onlara yepyeni bir alan yarattık. Bunu bizim elimizden gördüler. Bu anlamda hep bir hayata dokunmak deyince aklıma hep o çocuklar gelir. Daha seyirci odaklıyız. Sanırım seyirci odaklı olunca, hem bizi doyuruyor hem de seyirciye vermek istediğin mesaj kolay anlaşılıyor” diye konuştu.

Ekip Yönetmeni Aktaş: “Kayseri’de toplumu sanatla beslemek zorundayız. Çünkü değişime ve gelişime açık olan bir şehir. Bunu da ilerletecek olan biz gençleriz. Zaman geçtikçe ilk sahneye çıktığımdan son oynadığım oyun arasındaki fark o kadar değişmiş ki, seyircide olduğu yerde kalmamış. Beğendirememe korkumuzda var. Örneğin; bir evlat yetiştirdiğinizi düşünün toplumda beğeni toplayan ve iyi bir insan olarak anılmak istenen bir evlat yetiştirmek istersiniz. Oyununda olgunlaşma süreci bunun gibi aslında. Artizhane Sanat olarak destek gördüğümüz en güzel nokta çekirdek artizler kadromuzun ailesinden gördüğümüz destek inanılmaz. Farklı oyunlarda farklı sponsorlardan destek aldığımızda oluyor. Şu zamana kadar 6 prömiyer 8 oyun sahneledik. Artizhane Sanat Ailesi yarınlarında daha iyi işler ve oyuncular yetiştirmek istiyor. Bu anlamda yanımızda olmak isteyenlere kapımız her zaman açık, bizde varız 28-29 Nisan’da iyi bir Kayseri komedisi olan Pinti Hamit ile sahnedeyiz” ifadelerini kullanarak konuşmasını noktaladı.

Kayseride toplumu sanatla beslemek zorundayız2

Artizhane Sanat Topluluğunun içerisinde yer alan öğrencilerden Talha Mutlu: “ Buraya 4 ay önce katıldığını tiyatroya çıkmadan önceki sürecin rollerine göre değiştiğini, bunu hayatında da uyguladığını, bir öğrenci de olarak tiyatro ve okulu ikisini birlikte yürüttüğünü ve motivasyonunun hiç düşmediğini ve bir hedefinin olduğunu buna ulaşınca ya da ulaşamazsa da verdiği emekten dolayı mutlu olduğunu belirtirken, Artizhane’nin bir başka öğrencisi olan Zeynep ve Eren, 5-9 ay önce katıldıklarını, Öncelikle belirli tiyatro eğitimleri aldıklarını, bunlar sonucunda da sahnede nasıl doğru ses kullanılması gerektiğini öğrendiklerini, herkesin birbirini aile olarak gördüğünü söyledi.