Ekonomist Ömer Uzunoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ekonomide yetersiz insanların var olmasının toplumun dengesini bozduğunu belirten Uzunoğlu, “Siz enflasyon kontrolsüz bir biçimde çıkartınca insanlar kendilerini kurtarabilmek için ahlak kavramını sildiler” ifadelerini kullandı
Uzunoğlu, toplumun temel ahlaksızlığının nedeninin enflasyon artışı olduğunu dile getirerek, “Enflasyonda politikalar yanlış uygulandı özellikle 2021 yılı sonrasında Türkiye gerçekten hem iktisada aykırı hem dünya gerçeklerine aykırı uygulamalar yapmaya başladı. Yani sanki dünyanın dışında farklı bir yaşam varmış gibi. Dünyada tüm ülkeler pandemide tehlikeyi görüp faizi çıkartırken biz subjektif bir biçimde gayri mantıki olarak bir taraftan enflasyon 84’lere çıkarken belki diğer tarafta 200’leri görürken artış biz garip bir biçimde fiyatları aşağı doğru çekmeye başladık" dedi.
Enflasyonun daha da yükseldiğini belirten Uzunoğlu, "Enflasyon zıvanadan çıkmaya başladı ve kontrol edilemedi. Ekonomide yetersiz insanların var olması veya yaşadıkları rüya alemini gerçek gibi anlatmaları toplumun dengesini bozdu. Toplumun temel ahlaksızlığının tek nedeni enflasyondaki absürt çıkışlar oldu. Siz enflasyonu kontrolsüz bir biçimde çıkartınca insanlar kendilerini kurtarabilmek için ahlak kavramını sildiler, ahlaksızlığı şiar edindiler. Burada gerçekten vatandaş, esnaf, tüccar suçlu ama bir diğer açıdan baktığınızda da bu çamur ortamına iten enflasyon ortamı oldu” diye konuştu.