Sosyal medyada Filistin’e destek paylaşımlarıyla dikkat çeken Kayserili ünlü oyuncu Sinan Albayrak, yapılan ateşkesin ardından Türkiye’ye çağrıda bulunarak rehavete kapılmadan boykota devam edilmesi gerektiğini vurguladı.  

Sahnede fenalaşan ünlü sanatçı Volkan Konak hayatını kaybetti! Sahnede fenalaşan ünlü sanatçı Volkan Konak hayatını kaybetti!

O Hayat Benim, Eşref Paşalılar, Kasaba Doktoru, Yalaza, Yunus Emre Aşkın Yolculuğu gibi birçok başarılı yapımda boy gösteren ünlü oyuncu Sinan Albayrak, sık sık sosyal medyada Filistin’de yaşanan İsrail zulmüne yönelik paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Bir dönem marketteki raflarda yerli ürünler bulunmamasına isyan ederek “Bizim esnafımız 3 kuruş için vatanını milletini satmaya hazır vaziyette” sözleriyle tepki çeken ünlü isim, birçok kez yaptığı boykot çağrılarıyla adından söz ettiriyor.  

kayserili ünlü oyuncudan dikkat çeken çağrı

‘Büyük bir felaketin sessizlik hali bu’  

Sığınmacıların Türkiye’den ayrılmaya başlamasının ardından boykot çağrısına devam eden Albayrak, çektiği videoda hiçbir şeyin tam anlamıyla bitmediğini ifade ederek şunları söyledi:  

“Bir süre ateşkes var Gazze’de diyoruz. Kendimizi rehavete kaptırdığımızı düşünüyorum. Paylaşım yapmıyoruz, bunu konuşmuyoruz, artık dillendirmiyoruz. Çok büyük bir yanlışın içindeyiz. Büyük bir felaketin sessizlik hali bu. Felaket öncesi sessizlikteyiz. Rehavete kaptırmadan boykota devam etmeliyiz. Çok şiddetli bir şekilde bu boykota sarılmaya devam etmeliyiz. Hiçbir şey bitmedi. 2 milyona yakın insan harabelerin arasında yeniden yaşam bulmaya çalışıyor. Ama her an başlarına yeniden tonlarca bomba düşebilecek. Boykot, elimizdeki sahip olabileceğimiz en güçlü silah. Gazze’deki o katliamı anlatmaya devam etmeliyiz. Ne olursunuz, bizim için, çocuklarımız için, geleceğimiz için anlatabileceğimiz güzel şeyler olmalı bunca vahşetin ortasında"

‘Vahşet bitmedi, sadece bizi ölçüyorlar’  

Albayrak paylaşımına, “Vahşet bitmedi, sadece bizi ölçüyorlar. Çabuk unuttuğumuzu biliyorlar. Aklımızı köpükle doldurup gerçeklerden uzaklaştırıyorlar. Tekrar söylüyorum, bu vahşet, insan olanın, insanlık taşıyan herkesin derdi olmalı” notunu düştü.

Kaynak: Merve Erol