Kayseri’nin En Güvenli Mahallesi Ona Soruldu: Biz Battalaltı’nı Seviyoruz!
Bugün Kayseri Deniz Postası olarak Kayseri halkına ‘Kayseri’nin en güvenilir mahallesi sizce neresi?’ sorusunu sorduk. Her vatandaştan farklı bir cevap alırken küçük bir kızın verdiği yanıt bizleri şok etti.
Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda Kayseri vatandaşlarına Kayseri’nin en güvenilir mahallesini sorduk.
'Biz Battalaltın'nı Seviyoruz'
En dikkat çekeni ise küçük bir kızın yanıtı oldu;
‘Atpazarı, Battaltı. Biz orada kalmayı seviyoruz abla’ cevabına istinaden herkesin aklından geçen soruyu sorduk;
‘Battalaltı en tehlikeli mahalle olarak görünüyor aslında neden sence?’
Yanıtı, ‘ Biz fakiriz abla, zenginler güzel yerde oturuyor ama biz orada oturmayı seviyoruz.’ oldu. Battaltı’nın, orada yaşayanlar için tehlikeli olmadığını güvenilir olduğunu belirten küçük kız bizleri şaşırttı.
Genç bir erkek vatandaşımız, ‘Hiçbir mahalle güvenilir değil çünkü hepsinde her şey dönüyor. Uyuşturucu memlekette çok arttı’ şeklinde verdiği yanıtına ‘En kötü mahalle sizce neresi?’ şeklinde yeni bir soru sorduk;
‘Kendi mahallem, Sahabiye. Birebir ne olduğunu görüyorum.’
Maalesef biliyoruz ki kadınların akşam geç saatlerde ve gece saatlerinde güvenli bir şekilde yürüyebileceği mahalle sayısı çok az. Takip edilme, taciz, cinayet olayları her geçen gün artmakta. Kadınlar zaten güvenle yürüyemezken erkeklerde durum nedir?
Erkekler Kayseri’nin en kötü mahallesinde güvenle yürüyebilir mi?
Aynı vatandaşımıza sorduğumuz sorunun cevabı, ‘ Akşamları rahat yürüyebiliyorum, çok zarar verebilecekleri bir durum yok çünkü’ oldu.
Yine bir genç erkek vatandaşımız en güvenilir mahallenin Köşk olduğunu söylerken neden olarak nezih insanların oturduğunu belirtti.
En güvenilir Sahabiye’ydi şimdi en kötü Sahabiye’
‘Eskiye göre Kayseri şimdi daha temiz daha güzel’, kenar mahalleler haricinde her yerin güvenilir olduğunu belirten orta yaşlı bir vatandaşım tam zıttı cevabı yaşlı bir vatandaş verdi, ‘Bilemiyorum her taraf berbat’, ‘En güvenilir Sahabiye’ydi şimdi en kötü Sahabiye. Yeni ve güzel apartmanlar yapılınca yerliler oralara taşındı. Sahabiye’ye de Suriyeliler doldu. İçki içenlere çok rast gelmeye başladım.’
Eski gecekondu yaşamından 14 katlı apartmana geçen vatandaşımız isyan etti;
‘Ben kendi binama güvenemiyorum. 14 katlı bir apartmanda oturuyorum kimseyi tanıyamıyorum. Anca iki kişiyi tanıyorum. Eskiden iyiydik, komşularla birbirimize gider gelirdik. Sohbetler olurdu ama şimdi yok öyle bir şey.’
Yenimahalle, Barbaros ve Fevziçakmak mahallelerini sayan bir vatandaşımız ise buralarda kavga olmadığını sakin yerler olduğunu belirtti.