Kayseri’nin sanayi ve ticarette önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Ömer Gülsoy, Kayseri; 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi, yüzyıllıkta üretim tecrübesi olan, geçmişten bugüne girişimcisi bol, asırlar boyunca da tüm kavimlerin dikkatini çekmiş İpekyolu üzerinde önemli bir kavşak noktası olan Kadim bir şehirdir.  Ülkemizin omurgasını oluşturan İç Anadolu Bölgesinin de tam ortasında bulunan stratejik öneme sahiptir.  Kayseri aynı zamanda ilklerin olduğu bir şehirdir’ dedi.

Gevher Nesibe Tıp Medresesi'ne vurgu yaptı

Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ‘818 yıl önce Dünyadaki ilk tıp okulu olan Gevher Nesibe Tıp Medresesi ve Darüşşifası, Anadolu Selçuklu Döneminde şehrimizde kurulmuştur. Anadolu’da tıbbın doğuşu olarak kabul edilmiştir. Yine 4500 yıl önce İlk ticari yazışmaların, senetlerin, aile anayasasının kurumsallaşma ve ortaklık yapısının, ilk kadın girişimcinin, aynı zamanda ‘bitkarim’ adı altında bir sivil toplum kuruluşunun olduğu, buraya üye olmayanların ticaret yapamadığı Kültepe-Kaniş Karum’da yapılan kazılarda ortaya çıkan tabletlerle anlaşılmaktadır. Ayrıca İlk uluslararası fuar Yabanlu Pazarı adı altında bugünkü Pazarören yakınlarında gerçekleştirilmiştir.’ diye konuştu.

Sıla Bebekle İlgili Şok Açıklama! 'Anne Delilleri Karartmaya Çalışıyor' Sıla Bebekle İlgili Şok Açıklama! 'Anne Delilleri Karartmaya Çalışıyor'

Kto Baskanı

Birlik Beraberlik İçerisindeyiz

‘Kayseri birlik ve beraberliğin tek vücut ve dayanışma içerisinde olmanın muhteşem bir örneğidir’ diyen Ömer Gülsoy, ‘Her şehir ve ülkelerin ekonomisinde dönüm noktaları var. Kayseri Sanayisinin ve ekonomisinin dönüm noktası; Cumhuriyetin ilanından sonra 1926 yılında kurulan Kayseri Tayyare Fabrikası, 1935 yılında kurulan Sümerbank Bez Fabrikası ve 1954 yılında da kurulan Ana tamir Fabrikasıdır. Bu 3 yatırım Kayserimizin sanayisine ve ekonomisine katkı sağlamış, yön vermiş ve müthiş bir işgücü yetişmesine de vesile olmuştur. Bugünkü sanayici ve yatırımcılarımızın adreslerine baktığımız zaman kökeni de aynıdır.  Dolayısıyla Kayseri ekonomi, sanayi, yatırım ve girişimcilik ruhunun temelinde 1926’da başlayan devlet destekli sanayileşmenin büyük payı vardır. Akabinde de ortaklık kültürü oluşmuş, farklı sektörlerde de yatırım yapılmıştır.  Bugün üretim merkezi haline gelen Kayserimizde müteşebbislik ruhundan gelmektedir.  Büyüklerimizin güzel bir sözü var. “Allah devlete çok versin” der. Son zamanlarda yaşadığımız bunca olumsuzluklara rağmen büyüklerimizin ‘yakınma, yekin’ sözünü şiar ediniyoruz’ açıklamasında bulundu.
 
Kayserili Firmaların Büyük Başarısı

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ‘Şuanda da ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında Kayserili hemşehrilerimiz üretim yapmaktadırlar. Kayseri olarak İlk 1000’de firma sayımızı 21’e çıkararak, burada da başarımızı devam ettirdik. İSO İlk 500’de 14, İkinci 500’de 15 firmamızla yer aldık. Kayserili firmalarımız üretim ve ihracat yapmaya, istihdam oluşturmaya devam ederek, ülke ekonomisine yıllardır anasının ak sütü gibi cari fazla vererek katkıda bulunmayı sürdürüyor, başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyorlar. Kayseri Ticaret Odası olarak bizlerde ihracat yapmayan üyemiz kalmasın diye çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu çerçevede, Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisini hayata geçirdik.  ‘Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi’ni odamız bünyesinde kurduk. ‘ diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: KURUM BÜLTENİ