Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 3 yılda aldığı maaşı esprili bir dille ve 'Paracıklar paracıklar, gelsin paracıklar' karikatürü ile yazdığımız habere 'hakaret' iddiasıyla dava açmıştı. 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada gazetemiz imtiyaz sahibi Azim Deniz ve avukatlar hazır bulundu.
Gazeteci Azim Deniz, suç konusu haberi ve karikatürü kendisinin hazırladığını belirterek, "Kayseri Şeker Fabrikası'nın batmış durumda olduğunu katılan Akay'ın kendi açıklamalarında var. Eski yönetim Ergenekon'un kasası olarak suçlanmıştı. Yeni yönetim kurulu katılanı kayyum olarak seçti. Katılan bu göreve başladığında kasada bir kuruş para yok şeklinde açıklamalar yapmıştı. 2013 yılında başbakanın maaşı 9.433,00 TL iken, katılan 10.000,00 TL'ye yakın maaş aldığından batmış bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak bu haberde kamu yararı gördüğümüz için bu konuyu haber yaptık. O haberin suç olarak kabul edilebilmesi için hoşgörü sınırlarının aşılması gerekir. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Katılan Hüseyin Akay'ın katılmadığı davada mahkeme hakimi, suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle açılan 'hakaret' davasında gazetemiz imtiyaz sahibi Azim Deniz ve yazı işleri müdürlüğüne beraat verdi.
İşte Akay'ın gazetemize dava açtığı o haber; "BUNDAN İYİSİ ŞAM’DA KAYISI
Şeker Çiftçileri, Kayseri Şeker Fabrikası’nın başına kayyum olarak gelen Hüseyin Akay’ın, kayyum’un süresini uzatması ve zamanında seçime gitmemesinin nedeni olarak Pandoğa, Panket, Pancar, Pandoğa, Kayseri Şeker, şirketlerinden ayrı, ayrı aldığı, yüksek maaşlar olduğunu iddia ettiler.
Akay 2011 yılında 72582 TL, 2012 yılında 72790 TL 2013 yılında 118763 TL maaş aldı. 2014 ve 2015 yıllarında ne kadar maaş aldığı ise merak konusu oldu. Kayseri pancar ekicileri kooperatifi eski yönetimi, yolsuzluk bahanesi ile görevden alınarak, yerine 25 ARALIK 2010 Tarihinde kayyum heyeti atanmıştı. O tarihte kayyum heyetinin başkanlığına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay getirildi.Kayyum’un yasal süresinin bitmesine rağmen, kooperatifi seçime götürmeyen Akay, 2013 Mayıs ayında eski başkan Vedat Ali Özışık’ın serbest bırakılacağı söylentisi üzerine, mahkeme gününden bir hafta “26 Haziran 2013” önce alelacele seçimleri yaparak başkanlık koltuğuna oturdu. Eski başkan Vedat Ali Özışık 156 sanıklı yolsuzluk davasından yapılan seçimlerden bir hafta sonra tahliye oldu ve 4 Haziran 2015 tarihinde ise tüm yolsuzluk suçlamalarından beraat etti. Çiftçiler, kumpasla görevden alınarak tutuklanan Özışık’ın yerine geçen, Hüseyin Akay’a “Eski başkan Vedat Ali Özışık yolsuzluktan tutuklandı ve beraat etti. Yani yolsuzluk yokmuş. Madem yolsuzluk yok, sen o koltukta neden oturuyorsun. Yüksek rakamlarla aldığın maaşları mı bırakamıyorsun? Batmış dediğin fabrikayı kurtardığını iddia ediyorsun, ama kendine bile güvenmiyorsun. Başkanlığının şaibesini ortadan kaldırmak için, mali genel kurula seçim maddesi eklemeliydin. Mahkemenin verdiği karara saygın yoksa çiftçiye saygın olsun. Çiftçiler ikinizi de dinler, kimi yönetici olarak görmek istiyorsa onu seçerdi. Eğer haklı isen kurgulanmış seçimle değil gerçek yapılacak bir seçimle, yeniden seçilirdin, biz çiftçilerde her türlü senin arkanda olurduk” serzenişinde bulundular. Haber Merkezi"