AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş Euronews Türkçe'ye yaptığı açıklamalarda ‘40 yıldan fazla bir süredir vatandaşlarımızın canına kasteden terör örgütünün bitmesi, kardeş kavgasına dönüştürülmek için aranan fırsatı yok etmek için ne gerekiyorsa yapılması gerekir,’ dedi.

Mustafa Eli̇taş (1)

İmralı’nın muhatabı Devlet!

Kayserili Genel Başkan Arıkan’dan asgari ücret açıklaması! Kayserili Genel Başkan Arıkan’dan asgari ücret açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısının temsil ettiği misyonun son derece önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ‘Bu söylemi birileri farklı yorumlayarak siyasi çıkar sağlamaya çalışıyor. Ancak bu, milli bir duruş olarak değerlendirilemez. Türkiye’nin huzuru adına söylenmiş bir söz olarak algılanması herkes açısından kritik bir gerekliliktir’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, DEM Parti ile İmralı arasında yapılan görüşmede muhatabın devlet olduğunu vurgulayarak, sürecin hangi aşamada olduğunu bilmediğini belirtti: ‘Ancak Bahçeli'nin ilk çağrısının ardından hem dağdaki yapıdan hem Türkiye’deki DEM Parti'den aynı doğrultuda bir açıklama yapıldığını gördük. Onlar, İmralı’dakini tamamen süreçten dışlamış durumdalar. İmralı’daki bu eylemlerin dışında diyerek, terör eylemlerinin süreceği yönünde bir mesaj vermeye çalıştılar.’

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, İmralı ile Ankara arasında bir görüşme olasılığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: ‘Bu devletin takdirinde olan bir konudur. 'Mümkündür' ya da 'mümkün değildir' diyemem. Gelişmelere göre değerlendirilir.’

Mustafa Eli̇taş (3)

Bu anayasa sırtımızda bir yük bir kambur!’

Cumhuriyet tarihinde hazırlanan dört anayasadan ikisinin (1921 ve 1924) parlamento tarafından, diğer ikisinin ise askeri darbeler sonucunda oluşturulduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, mevcut 1982 Anayasası'nın Türkiye için bir yük olduğunu ifade etti.

‘21. yüzyılda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılını yaşadığı bir dönemde darbe anayasasıyla yönetilmek kadar yanlış bir durum olamaz. Bu anayasa, sırtımızda bir yük, bir kambur. Bu lekeden kurtulmamız şart. 28. Dönem parlamentosu, bu önemli ve onurlu görevi yerine getirmek zorundadır. Bu doğrultuda, biz AK Parti olarak, Meclis Başkanımızın siyasi partilerle yaptığı görüşmeleri destekliyoruz.’

Yeni anayasa çalışmaları için tüm önyargıların bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Elitaş, ‘1982 darbesinin mirası olan anayasadan kurtulmak, demokrasiyi taçlandırmak adına atılması gereken en önemli adımlardan biridir’ dedi.

Mevcut anayasa maddelerinin birçok kez değiştirildiğini hatırlatan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ‘100'den fazla madde değişti ancak bu anayasa hâlâ darbe anayasası olarak anılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu kamburdan, bu lekeden kurtulabilmesi için demokrasiye inanmış siyasi partilerin bir araya gelerek ortak bir çözüm bulması gerekiyor. Bizim çabamız da bu yönde. Cumhuriyetin kurucusu olduğunu savunan bir partinin, darbeyle hazırlanmış bir anayasa ile yönetilmeyi nasıl kabullendiğini anlamakta zorlanıyorum’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi