Cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması konusunda tartışmalar devam ediyor. Özellikle CHP’nin Cumhurbaşkanlığı aday seçiminin ardından vatandaşlar da ne zaman olacağını merakla bekledi. AK Parti Kayseri Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldığı programda seçimin 2027 yılının Kasım ayında olabileceğinin sinyallerini vermişti.
AK Parti’den yeni açıklama
Erken seçim ile ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan bir bilgi daha geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yayman, “2027 yılının Kasım ayında yapılacak olan bir seçimle Cumhurbaşkanımızı Cumhur ittifakının adayı olarak bir kez daha Başkan yapacağız ve bir kez daha Cumhur ittifakının bayrağını Türkiye’nin semalarında dalgalandıracağız" dedi.
Yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de sözlerini hatırlatan Hüseyin Yayman, “Sayın bilge lider Devlet Bahçeli’nin dediği gibi başka adaya gerek yoktur. Biz dua ediyoruz, çalışıyoruz ve gece gündüz milletimizin hizmetinde olarak bir sonraki seçimde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden başkan yapacağız ve Türkiye’nin sorunlarının hepsini birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.