Kayseri Milletvekilinden Sismik İzolatörün zorunlu olması için kanun teklifi! Kayseri Milletvekilinden Sismik İzolatörün zorunlu olması için kanun teklifi!

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbenin bir numaralı sorumlusu olarak aranan ve 2016 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nden 7 kez iadesi istenen Fethullah Gülen öldü. Türkiye ve Dünya basınında yankı uyandıran haberden sonra akıllara neler yaşandığı geldi. Birçok olayda direkt olmasa da bağının olduğu düşünülen Gülen’in ölüm haberi kendi yeğeni Abuseleme Gülen tarafından verildi. 

Fettöö

Erzurum Pasinler'de doğdu

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu olan Fethullah Gülen kimlik bilgilerine göre 27 Nisan 1942 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde 11 çocuklu bir ailede doğdu. Babası olan Ramiz Gülen’in kimlik memuruna isim yazdırmak için gittiğinde bu ismi yazmayı kabul etmediği ve birkaç yıl sonra kimlik sahibi olduğu biliniyor. Fethullah Gülen’in kendi söylemine göre kendisi 11 Kasım 1938 yılında kendisinin seçilmiş kişi olarak doğduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’e olan nefret söylemlerinden sonra kendisinin de Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra doğduğunu söyledi. 

4 yaşında Kuran okumaya başlayan Gülen, ilkokul eğitimine de 1946 yılında başladı. Ailesinin Erzurum şehir merkezine taşınmasını iki farklı olayla anlatan Gülen’e göre ilk olarak annesinin akrabası olan bir subayın kendilerine ev vermesi ve daha sonra söylediği ise ailesi Fethullah Gülen’in eğitimi için taşınması ihtimalidir.  Fethullah Gülen 18 yaşına gelmeden Said-i Nursi Cemaatine üye olarak cemaat işlerine ilk adımını atıyor. 

Fetöööööööööööö

Edirne'de imamlık yaptı

Komünizm ile Mücadele Derneği’nin kuruluşunda yer alan Fethullah Gülen sonrasında camilerde imamlık yaparak memuriyete ilk adımını atmıştır. Memur olmak için yaşı yeterli gelmeyince yaşını bir yıl büyütüp memur oldu ve yeni doğum tarihi 27 Nisan 1941 oldu. 6 Ağustos 1959 yılında Edirne’de Üç Şerefeli Camii’de başlangıçta ikinci imam olarak başladı. Edirne’de kaldığı süre boyunca aynı zamanda FETÖ’nün kurucusu olan Suat Yıldırım ile aynı evde kaldı. 

Fethullah Gülen 12 Mart 1971 muhtırasında 3 Mayıs tarihinde tutuklandı. 7 ay cezaevinde kalan Gülen 9 Kasım 1971’de tahliye edildi. Mahkeme öncesinde her yerde kendisini ‘nur talebesi’ olarak tanıtan Gülen mahkemeye çıktığında ise reddetti. 12 Eylül darbesinde kendisi hakkında yakalama kararı çıkartılsa da İstanbul’da yakalanmadı. O dönemde sürekli dışarıda gezdiğini ama yakalanmadığını söyleye Gülen ‘Allah tarafından korunduğunu’ iddia etti. 

Birçok siyasetçi ile görüştü

1990’lı yıllarda popülerliği iyice artan Fethullah Gülen birçok siyasi isimle de görüşme sağlamıştır. 90’lı yıllarda Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit, Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Demirel gibi önemli isimlerle görüşme sağladı. O dönemde Kenan Evren ile de görüşmek isteyen Fethullah Gülen2in bu isteğini Kenan Evren reddetti. Sonrasında Kenan Evren’e bir saat göndererek yeniden görüşmek istediğini söylemiş ama Kenan Evren yine reddetti. Kenan Evren sonraki süreçte gönderilen saat hakkında ‘rüşvet’ olarak bahsetti.  

Fetöö

İlk olarak 1997 yılında kalp rahatsızlığı nedeni ile Ohio’ya giden Fethullah Gülen anjiyo olup geri döndü. Sonrasında da sağlık sorunları gerekçesi ile 1999 yılında ABD’nin Pennsylvania eyaletine yerleşti. 25 yıldır orada bulunan Gülen yine ABD’de öldü. Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un iddiasına göre ABD 15 Şubat 1999 yılında PKK terör örgütü kurucusu Abdullah Öcalan'ı Türkiye’ye  teslim ederken aynı zamanda 21 Mart 1999 yılında da Fethullah Gülen’i teslim aldı. 

ABD'den 7 kez iadesi istendi

15 Temmuz 2016 yılına kadar hakkında çıkan suçlamaların kabul edilmediği Fethullah Gülen o tarihte Türkiye’de bir darbe başlattı. Darbede ilk olarak Boğaziçi Köprüsü darbeci askerler tarafından kapatıldı. Genel Kurmay Başkanlığı basılarak Hului Akar’a darbe bildirisi imzalatılmaya çalışıldı. Sonrasında diğer darbelerde gerçekleştirildiği gibi TRT işgal edilerek darbe bildirisi okutuldu. 

Fetöööö

Hakkında bulunan ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ ve ‘cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırma’ suçlaması ile davalar açıldı. Adalet Bakanlığı tarafından 27 farklı suçlama ile ABD’den 7 kez talep edilen Fethullah Gülen’in iadesi yapılmadı. 

Kaynak: Fatma Elmas