Rektör Kurtuluş Karamustafa Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki Tarım TV’de yayınlanan İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu Yeşil Yakalılar programına konuk oldu.
Karamustafa şu sözlerle programa başladı: ‘Üniversite bünyesinde 6 fakülte 13 meslek yüksekokulumuz var. Üreten bir üniversiteyiz 3 meslek yüksekokulumuzda tarım ve hayvancılıkla ilgili bölümlerimiz bulunmakta bir de gıda ve tarım hayvancılık meslek yüksekokulu ile ilgili develide yök’e yaptığımız başvurumuz bulunmakta.
Kayseri’de ki yüksekokullarımıza verilen isimler hep hayırseverlerimizin isimleridir.
Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu
İncesu Ayşe ve Saffet Arslan Meslek Yüksekokulu
Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu
Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu
Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu olmak üzere hayırseverlerimizin isimleridir’ dedi.
Arıcılıktan mantar yetiştiriciliğine gıda üreticiliğinde yoğurt, peynir üretimine kadar hepsi bulunmaktadır. Aynı zamanda üniversitemizde çilek yetiştiriciliği de var.
Üniversitedeki öğrencilerin bilinçli şekilde geldiklerini belirten Karamustafa sözlerine şu şekilde devam etti.
Tarım programlarına gelen öğrencilerimiz bilinçli şekilde geliyor. Öğrenci eğer bu işi sevmezse keyif alamaz. Üretmiş olduğumuz ürünleri vatandaşlara sunuyoruz.
büyükşehir belediyesinin bize sunduğu ürün satış sunum merkezlerimiz var şehrin 5 yerinde satış sunum ofisimiz var.
Üretirken eğiten eğitirken de üreten üniversiteyiz
Çiftçiye yönelik sertifikalı sürekli eğitimler düzenliyoruz. Bazen seminerlerimiz de düzenleniyor oran kalkınma projesi gibi farklı faaliyetlerde de bizim öğrencilerimiz yerlerini alıyorlar. Belediyelerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz develi ve Talas ilçesi ile ilgili patent başvurumuz oldu.
Kayseri'ye özgü Gilaboru içeceğinin içerisine birtakım bileşenleri katarak kendimize özel tatlarla birlikte aromasını zenginleştiren besin değerini artıran bir gilaboru suyu elde edeceğiz bu konuda patente başvurduk. Dönüşleri bekliyoruz.
Gayret ve çaba içerisindeyiz
Talas ve civarındaki köylerde süt toplama araçları vasıtasıyla sütlerimizi topluyoruz satmıyoruz peynir ve yoğurt üretiminde kullanıyoruz. Süt ile ilgili üretim kapasitemiz günlük 2 tona yaklaşmaktadır.
KAYSEM sürekli eğitim merkezi üzerinden sertifikalı eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitimimizi sadece kampüste değil son dönem staj eğitimini de tamamlayarak mezun ediyoruz. Buradan var olan kulüplerimize ek olarak yeşil yakalılar kulübümüzü de kuralım ve bunun için çalışmalara başlayalım.
Kayseri üniversitesinin Türkiye'nin üretim kapasitesine katkı sağlayacak tarım ve hayvancılığı ileriye taşıyacak genç kardeşlerimizi genç girişimcilerimizi yetiştireceğiz. Kayseri Büyükşehir Belediyemize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.