Mümkünse ilk plânladığınızdan daha uzun süreli bir gezi programı hazırlayın. Hesapta olmayan aksaklıklar olabilir. Büyük şehirlere daha fazla zaman ayırın.

Görmek istediğiniz yerler için gerçekçi bir günlük gezi programı hazırlayın. Her şeyi birden görmeye kalkmayın, yoksa sadece bir atletizm koşusu yapmış olabilirsiniz.

Dünya’da görülecek 1000’lerce yer var. Ama zamanımız ve paramız sınırlı olduğu için gitmek istediğiniz bölge için iyi bir araştırma yapın ve tavsiye edilen yerlere öncelik verin. Kalın rehber kitapları yanınızda taşımak yerine, önemli sayfalarını önceden fotokopilerini alın. İnternette iyi bir araştırma yapın; Bölgesel küçük tur organizasyonlarından, kültürel faaliyetlere veya sıra dışı yerel etkinliklere kadar pek çok faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 HAZIRLIK

Yapılacak hazırlıklar seyahat edilecek yere ve seyahat amacına göre şekillenir. Biz burada sadece genel uyarı, öneri ve bazı ip uçlarıyla size yardımcı olmaya çalışacağız.

Dokümanlar; Mutlaka Pasaportunuzun ve Diğer seyahat dokümanlarınızın fotokopilerini çektirip, orijinallerinden ayrı bir yerde muhafaza ediniz. Hatta pasaportunuzu ve vize(ler)nizi scannerda taratıp internet ortamında bulundurmanızda çok faydalı olabilir. Seyahate çıkmadan önce vergi borcu, hukuki takip gibi yurt dışına çıkışınızı engelleyecek bir durumunuzun olup olmadığını kontrol ediniz. Artık uçak biletlerinin hemen hemen tamamı elektronik bilet şeklindedir. Fakat her ihtimale karşı bir çıktısını alıp yanınızda bulundurunuz. Yanınızda uluslararası kullanıma açık bir kredi kartı bulundurmaya özen gösteriniz. Seyahat ettiğiniz bölgenin güvenlik şartlarına göre dokümanlarınızın ve nakit paranızın muhafazasını farklılaştırın. Tehlikeli olabilecek bölgeler için asker tipi boyun cüzdanı veya gizli bölmeli kıyafet kullanmanız faydalı olabilir. Paranızı kıyafetinizin farklı ceplerine paylaştırmanızda da fayda vardır. Vize konusu kapsamlı ve karmaşık bir konudur detaylı bilgileri web sitemizde “vize” başlığı altında bulabilirsiniz.

Pasaport; Pasaportunuzu 10 yıllık çıkartın böylece sayfalarınız ziyan olmaz. Uzakdoğu ülkelerinin çoğu Türkiye için vize istemiyor veya alması kolay.

Doğa Severler Kaçırmasın! Büyükşehir’in “Doğa Kampı” Başladı Doğa Severler Kaçırmasın! Büyükşehir’in “Doğa Kampı” Başladı

ABD, Kanada, Avustralya veya AB ülkelerinin hava alanlarından transit geçiş yaparken, bu ülkelerden birinin geçerli vizesi veya transit vize talep edilebilmektedir. Bilgi için konsolosluk veya acentanıza danışabilirsiniz. Vize işlemlerinize erken başlayın, böylece evraklarınızı tamamlamanız için vaktiniz olur. Bazı konsolosluklar 1 ay sonraya randevu verebiliyor. Yabancı ülkelere giriş için pasaportunuzun geçerlilik tarihinin bitmesine 6 aydan fazla olmalıdır.

Kıyafetler ve Yanınıza Alacaklarınız; Tamamen seyahat amacınız, yer ve mevsime göre şekillenir. Sadece gideceğiniz yerin iklim koşullarıyla ilgili iyi bir araştırma yapmanızı öneririz. Seyahatlerinizde Kot Pantolon almayın; terletir, ağırdır ve kuruması vakit alır. Şişme boyun yastığı uzun yolculuklarda çok faydalıdır.  Bazı coğrafyalarda gece gündüz arası sıcaklık farkının çok yüksek olduğunu da hatırlatırız. Bazı faydalı olabilecek malzemeler; Fotoğraf makinesi ve aparatları, farklı elektrik sistemleri için dönüştürücüler, alarm fonksiyonlu saat, çok fonksiyonlu bir cep telefonu, not defteri ve kalem, küçük sırt çantası veya el çantası, varsa kartvizitleriniz, küçük bir mp3/radyo, seyahat rehber kitapçığı, harita, tablet pc, netbook veya notbook, sürekli kullandığınız ve acil ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar, dudak, el ve yüz kremi, diğer tüm kişisel bakım ürünleriniz, ince hafif bir çift terlik, seyahat ütüsü, güneş gözlüğü, güneş kremi, multivitamin, dikiş seti, yara bandı, bir iki paket kraker,  çanta için isim ve adres etiketi, sivrisinek mat aleti ve kapsülü veya losyon, el havlusu, el temizleme jeli…

Bavul veya Çanta Hazırlığı; Çantanızı mutlaka kendiniz hazırlayın, Havalimanlarında ve uçuş esnasında yeni tanıştığınız insanlarla beraber güvenlik kontrolüne kadar gidebilirsiniz. Bu gibi durumlarda dikkatli olmalısınız. Havalimanlarında özellikle güvenlik geçişleri öncesinde ve esnasında kendi eşyalarınız dışında tanımadığınız hiç kimsenin eşyasını taşımayın ve müdahale etmeyin.  Mümkünse planladığınızdan daha az eşya ile yola çıkın. Bavul veya çantaların tekerleklilerini tercih edin, Otellerin çamaşır yıkama servisleri olduğunu unutmayın. Bavul yerine bir el çantası tercih edin. Böylece istediğiniz zaman eşyalarınıza ulaşabilir, hava alanında bagajınızın gelmesini beklemez, en önemlisi de yükünüz hafif olduğu için rahat yürüyebilirsiniz. Bir Bel çantasını devamlı yanınızda bulundurun. Sert, ağır ve büyük (Kitap, pantolon vs..) eşyalarınızı bavul veya çantanızın en alt kısmına yerleştirin. Spor amaçlı giysi ve aletleri gideceğiniz yerde kiralarsanız daha az yük ile yolculuk yapmış olursunuz. Hava alanları ve uçaklar soğuk olabilir, giyiminizi ona göre ayarlayın. Ağır giysilerinizi bavulda yer kaplamaması ve bagaj limitlerinizi iyi kullanmak için üstünüze giyebilirsiniz.