iletişim fakültesi öğrencileri işbirliğiyle hazırlanan sinema atölyesini inceledi. Kiçiköy mahallesinde 52 evlik restorasyon çalışmaları devam eden Ali Saip Paşa Sokağı’ndaki tarihi binaya hayranlığını ifade eden Evren, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen söyleşide bir araya gelen Burçak Evren, öncesinde Talas’ı, Talas’taki hazırlanan sinema atölyesini ve Türk belgeselini değerlendirdi.
Evren, Talas’la ilgili olarak, “Talas’a daha önce de geldim. Ülkemizin eskiyle yeninin hoş bir karışımının olduğu en büyüleyici yerlerinden biri. Her yeri tarih kokuyor ve bunlar ayakta. Yapılan restorasyon çalışmalar çok güzel. Talas eskisinden çok daha güzel olacak. Çünkü Talas’ta hem geçmiş var hem de gelecek” dedi.
Yerli belgesel film yapımının gün geçtikçe ilerlediğini belirten Evren, “Belgeselcilik dün ile kıyaslandığında biraz daha iyi ama istenilen düzeyde değil. Artık belgeselin kendi içimizden sıyrılıp uluslararası arenada saygın festivallerde boy göstermesi gerekiyor. Belgesel yapılan olgular aynı zamanda bir tanıtımı da üstleniyor. Belgesellerin yaptığı tanıtım daha etkili. Onun için artık yerli belgeselin dünyaya açılması gerekir. Son yıllardaki bu alanda yapılan çalışmalar buradaki tıkanıklığı açmak üzere, ama bu durumu hızlandırmamız lazım. Kendi değerlerimizi sadece kendimiz değil, bir başkasının da tanımasını sağlamalıyız” diye konuştu.
Burçak Evren, Talas Belediyesi’nin tarihi bina olarak hazırladığı sinema atölyesi projesiyle ilgili olarak, “Mutlaka öğrenciler sinema atölyesi projesini hayata geçirecekler. Benim de çorbada bir tuzum bulunursa ne mutlu bana. Öğrenciler benim birikim veya arşivlerimden yararlanmak istiyorlarsa zaten onlar için biriktirildi. Paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım” ifadesini kullandı.