Çevre dostu ve akıllı bina teknolojileriyle donatılan yeni genel müdürlük binası ile şirket kaynaklarını daha verimli ve etkin şekilde kullanırken hizmet kalitesini de arttırmayı hedefliyor.
Türk Telekom, yeni genel müdürlük binasının açılış törenini Ankara’da düzenlediği iftar yemeği ile gerçekleştirdi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, Türk Telekom üst düzey yöneticileri ile Türk Telekom okulları öğrencileri, gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra pek çok davetli katıldı.
Törende yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımlarına dikkat çeken şirketin CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom’un özelleştirmeden bu yana gayrimenkul alanındaki yatırım harcamalarının 1,6 milyar TL’yi aştığını dile getirerek; "Yıllardır Türkiye’nin dijital dönüşümü için ülkemizin geleceğine yatırım yapıyor; 42,6 milyon abonemize mükemmel müşteri deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz. Hedeflediğimiz kusursuz hizmet anlayışı için, yüksek iş verimi sağlayacak çalışma mekanları da büyük önem taşıyor. Şirkete yakışır nitelikte inşa etmiş olduğumuz akıllı ve çevre dostu yeni genel müdürlük binamız ile kaynaklarımızı daha verimli ve etkin şekilde kullanırken hizmet kalitemizi de arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
Doany: "Son teknolojinin tüm imkânlarını seferber ettik"
Açılışı yapılan yeni genel müdürlük binası ile, Ankara’da farklı konumlarda dağınık olarak hizmet veren pek çok hizmet birimini tek bir merkezde topladıklarını kaydeden Doany, "Bu sayede pek çok farklı maliyet kaleminden de tasarruf etmiş olacağız. Son teknolojinin tüm imkanlarını seferber ettiğimiz, şirketin sürdürülebilirlik ve çevreci yaklaşımını başarıyla yansıtan yeni binamız, modern tasarımı, akıllı teknolojisi ve çevre dostu yapısıyla şimdiden başkentin örnek alınacak sembol binalarından biri konumuna geldi" diye konuştu.
204 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olma özelliğini taşıyan 36 katlı binanın Türk Telekom’un Ankara yerleşkesinin merkezinde şehrin siluetine renk kattığını ifade eden Doany, yeni binanın konsepti ve özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık bin 600 personelimizin çalışacağı 55 bin metrekare kapalı alana sahip binamızın hizmete girmesi ile birlikte, şirketin tüm teknik yönetim merkezlerini de tek bir yerde toplamış bulunuyoruz. Baza bloğunda yaklaşık 600 kişilik bir konferans salonu, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi (SOC), Türkiye’nin en büyük Şebeke Yönetim Merkezi (SMC), Mükemmeliyet Merkezi ve Kriz Merkezi gibi kritik yönetim merkezlerimiz yer alıyor. Kule binamız, Ankara’da çift cephe uygulamasının yapıldığı ilk ve tek bina olmasının yanı sıra, Türk Telekom tarihinde Dinamik UPS’lerin ilk olarak kullanıldığı bina olma özelliğini de taşıyor".
Açılış sonrası binayı gezen Başbakan Binali Yıldırım, Doany’den binanın akıllı teknolojileri ve Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi hakkında bilgi aldı.
Türk Telekom Okullarından Mehmetçik Sergisi
Davet kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Türk Telekom okullarında yıl içinde 'Bir Kahramanlık Destanı Mehmetçik' temasıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin de açılışı yapıldı. Eser sahibi öğrenciler ödüllerini Doany’nin elinden aldı.
Başkentin en yüksek kulesi, kentin siluetine modern bir hava katıyor
Bina ile ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;
İkili bir yapı olarak tasarlanan yeni genel müdürlük binası, 204 metre yüksekliğindeki 36 katlı kule bloğu ile şirketin tüm teknik yönetim merkezlerinin bir araya toplandığı yatay baza bloğundan oluşuyor. Yeni genel müdürlük binası Ankara’nın en yüksek binası olmasının yanı sıra modern tasarımıyla da dikkat çekiyor. Çağdaş ofis konsepti ile kentin dönüşümüne örnek olacak binada, alternatif bir çalışma ortamı sunularak çalışan verimliliğinin artırılması hedefleniyor.
Her katın yaklaşık dörtte birinin farklı konseptlerde sosyal alanlar olarak tasarlandığı kule bina, maksimum gün ışığından yararlanacak şekilde konumlandırılmış açık ofisleri, 5 katta bir planlanan kat bahçelerindeki toplantı mekanları ve ortak dinlenme alanları ile ferah ve dinamik bir çalışma ortamı sunuyor. Böylece çalışanların bu sosyal alanlarda dinlenip nefes almaları amaçlanıyor.
Bina dış yüzeyinde kullanılan çift cephe uygulaması; ortam sıcaklığının daha kolay kontrol edilerek enerji verimliliği sağlaması, uygun mevsimlerde doğal havalandırmaya imkân vermesi, ses ve hava kirliliğine karşı ikinci bir bariyer oluşturması ve ekstra güvenlik sağlamaı gibi pek çok avantajı bir arada sunuyor.
Yeni genel müdürlük binasında ilk defa kullandığı Dinamik UPS (kesintisiz güç kaynağı) sistemi ise herhangi bir akü kullanmadan kinetik enerji ile 7/24 çalışıyor; enerji kesintisi oluştuğu anda çok hızlı şekilde devreye girerek yükü jeneratörlere kesintisiz olarak aktarıyor.
Çevre dostu mekanik sistemlerin ve mimari malzemelerin tercih edildiği binada baza bloğu çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden de faydalanılarak önemli ölçüde elektrik tasarrufu da sağlanmış olacak. (İHA)