Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak üniversite öğrencilerinin spor, kültür, sanat, teknoloji ve eğitim alanlarındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına imkan sağlayacak olan ÜNİDES programıyla bir eğitim yılı için 120 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı), Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrenci topluluklarının projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan bir destek programıdır.
Gençlik hizmetleri genel müdürlüğü, üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunulmakta. Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES), üniversite öğrenci topluluklarının projelerini hayata geçirmelerine kolaylık sağlayan bir destek programıdır. ÜNİDES, gençlerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda gençlerin desteklenmesini ve gençlik merkezlerine bağlı genç ofislerin etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlar.
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÜNİDES kapsamında, üniversitelerin yönerge, usul ve esasları ile diğer mevzuatları çerçevesinde onaylanmış olan öğrenci kulüpleri bu programdan yararlanabilir. Program, gençlerin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm arayan, gençlerin gelişimine yönelik, kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri desteklemeyi hedeflemekte.
ÜNİDES içerik ve kapsamı oldukça geniş bir alandadır. ÜNİDES ile birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, sunulan destek ve fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Yerel projelere 20.000 TL – 50.000 TL, ulusal projelerde ise 50.001 TL – 100.000 TL’ye kadar destek sağlamaktadırlar.
2024-2025 yılı ÜNİDES programı kapsamında desteklenecek konu başlıkları şunlar:
• Bilim ve Teknoloji: Bilim ve teknoloji konularında atölye çalışmaları, seminerler ve etkinlikler.
• Güzel Sanatlar: Görsel ve sahne sanatları, resim, heykel, müzik, dans ve tiyatro gibi sanat dallarında yapılan çalışmalar ve etkinlikler.
• Spor ve Sağlıklı Yaşam: Fiziksel aktiviteler, spor faaliyetleri ve sağlıklı yaşam bilincini artırmaya yönelik projeler ve etkinlikler.
• Kişisel ve Sosyal Gelişim: Gençlerin kişisel ve sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik projeler ve etkinlikler.
• İş Birliği Programları: Üniversite kulüplerinin kamu ve özel sektör ile iş birliğini sağlayan proje ve etkinlikler.
• Kapasite Geliştirme: Gençlerin ve kulüplerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik eğitimler, seminerler ve atölye çalışmaları.
• Erişilebilirlik Projeleri: Fiziksel, dijital veya sosyal erişilebilirliği artırmayı hedefleyen projeler ve etkinlikler.
• Uluslararası Çalışmalar: Global konulara yönelik çalışmalar, projeler ve etkinlikler.
• Mesleki Gelişim Faaliyetleri: Gençlerin profesyonel becerilerini geliştirmeye yönelik mesleki gelişim faaliyetleri.
• ÜNİDES Programı kapsamında desteklenecek projelerin süresi en fazla 5 hafta olacak şekilde planlanmalıdır. Azami olarak belirlenen sürelere uygun olmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
• 4 dönemden oluşacak başvuru dönemleri tarihleri, uygulama klavuzu, taahhütname, özgeçmiş formu ve diğer kaynaklara bilgi paketlerinden ulaşabilirsiniz.