Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli Kayseri İl Başkanlığı’nda önemli açıklamalar yaptı. Kayseri’nin çok geride kalan bir şehir olduğunu ifade eden Selçuk Geyveli, ileriye gidemeyen hatta geride kalan bir Kayseri olduğunu belirtti.
Kayseri'nin Türkiye'de en kalabalık 14. şehir olduğunu belirten Selçuk Geyveli, yüz ölçümü olarak da 8. İlimiz. Kayseri dünyanın en eski ticaret merkezlerinden biri. Ticarette sanayide tarımda sporda yıllarca enlerin şehri iken 23 yıldan beri Cumhur İttifakı’na verdiği desteğin karşılığını alabildimi. Yeni yüz yılda bizleri gıda krizi bekliyor. Pandemide beslenme ve gıdanın önemini çok iyi anladık. Ve buradan şu sonucu çıkartıyoruz. Aslında İHA’lar SİHA’lar uçak gemilerimiz, uçaklarımız, toplarımız bizleri gerçek anlamda koruyamaz. Eğer gıdaya tarıma yeterli yatırımı yapmazsanız.
Bir sefere çıktığımızda gıda çok önemli bir yere sahip olacaktır. Dünya nüfusu 2050’ye kadar 9.6 milyar nüfusa erişecek. Dolayısıyla biz eğer bugün üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı bu israf anlayışını değiştirmezseniz, Üç kat daha büyük dünyaya ihtiyaç var. Böyle bir dünyada olmayacağı için o zaman savaşlar artık gıda yüzünden olacak. Beslenme yüzünden su yüzünden savaşlar çıkacaktır. Çözüm için sürdürülebilir üretim hatlarının mutlaka değiştirmemiz lazım. Şimdi araştırmalara göre İstanbul'da ne yazık ki her 10 kişiden biri yatağa aç giriyor. Dünyada da 795 milyon insan yatağa aç giriyor. Devam ederse 2050 yılına kadar iki milyar insanın daha bunlara ilave olarak eklenmesi söz konusu. Biz Türkiye'ye gelecek olursak günde 4.9 ekmek yılda 1.7 milyar ekmek sokağa atılmış' dedi.
60 tane hastane 620 tane okul
Selçuk Geyveli açıklamasına şu şekilde devam etti, 'Bu israf edilenlerle neler yapılır bir bakalım, 60 tane hastane 620 tane okul dolayısıyla öncelikle israfa son vermek ve irtibata, tasarruf noktasında bir kere daha akılsız olarak düşünmeyiz. Her yıl 18 milyon tonu aşkın sebze ve meyvede dünyada çöpe atılıyor. Ve dünyada işgal edilen bu yiyeceklerle aslında 2 milyara yakın insanı doyurmamız mümkün. Şimdi geldiğimiz noktada biz bakıyoruz ki aslında Kayserililer yıllardır gelmek istiyorum. Bu sorularımızla karşınızda soru cevapsız olacaksınız bu ülkeyle alakalı olan dolayısıyla burada sanayisiyle, ticaretiyle, eğitimiyle, turizmiyle üretimiyle işsizliği hayvancılığıyla gerçek anlamda Kayseri en derin şehirlerinden biriyken burada 23 yıldan beri en yoğun bir şekilde Cumhur İttifakı'na ve iktidara verilen bir şeyin karşılığını acaba Kayseri alabildi mi? Yani geldikleri vakit çok güzel laflar ediyorlar. Ve efendim şunları yaptık. Bunları yaptık' diye konuştu.
Kayseri'nin ilçeleri ortalamanın çok gerisinde kaldı
Kayseri'nin hem merkezinin hemde ilçelerinin geride kaldığını belirten Selçuk Geyveli, 'Arkadaşlar neler yaptınız ben size söyleyeyim. Şuan sosyal ekonomik gelişmişlik endeksine göre Kayseri'nin ilçelerinin nerede olduğunu söyleyelim de beraber bakalım. Akkışla 846 sırada. Toplamda 973 ilçe var. Tomarza 762. sırada. Sarız 765. Sırada. Sarıoğlan 727. Felahiye 678. Pınarbaşı 641. Yahyalı 553. Bünyan 537. Özvatan 510. İncesu 491. Yeşilhisar 441. Yarın Develi 396 Talas 194, Hacılar 134, Kocasinan 71 Melikgazi 46. Sırada Kayseri bunu mu hak ediyor' açıklamasında bulundu.