68 SANIKLI İŞADAMLARI DAVASI’NDA DOSYALAR TEFRİK EDİLMİŞTİ
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş’ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın 23 Ekim’de görülen son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.
Tefrik edilen dosya sonrası sanık Nurullah İlgün ve Mehmet Albayrak, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tek dosyada yargılanmaya başladı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Nurullah İlgün ile Mehmet Albayrak ve avukatları hazır bulundu.
2010 yılında Kayseri Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan, Teftiş Kurulu Başkanlığında 1. Sınıf Emniyet Müdürü iken emekli olan Nurullah İlgün, “1998 yılında Kayseri iline atandım, 1998 yılından 2012 yılına kadar Kayseri ilinde çeşitli Şube ve ilçelerde görev yaptım. 2012 yılı yaz dönemi terfi ayında 1. Sınıf Emniyet Müdürü oldum, yaklaşık üç yıl Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunda görev yapmaktayken, strateji daire başkanlığında 20 Nisan 2015 tarihinde emekli oldum. Üzerime atılı tüm suçlamaları reddediyorum” dedi.
İlçe emniyet müdürlüğünden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Mehmet Albayrak ise “Ben 2007 yılı Eylül ayından 2014 yılına kadar Kayseri Emniyet müdürlüğü kadrosunda görev yaptım, 2012 yılına kadar çeşitli Şube Müdürlükleri görevlerinde bulunduktan sonra aynı yıl Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi ettim ve 2014 yılına kadar da Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ettim, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosuna atandıktan sonra resen emekli edildim” dedi. Albayrak, “Hakkımda isnat etmiş olduğu suçlamaların tamamı asılsız ve mesnetsiz suçlamalardan ibarettir. Ben sadece bana verilen görevi yerine yaptım, bu da görevimin gereğiydi ve yazılı emirle yaptım, yaptığım soruşturmada kimseye karşı kin ve garez içerisinde bulunmadım, disiplin soruşturması işlemiş tüm personelin cezalandırılmasını talep ettim, Emniyet Genel Müdürlüğü de soruşturmaya ilişkin gerekli cezaları kendi takdir yetkisini kullanarak vermiştir. Bu nedenle suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar Mehmet Albayrak ve Nurullah İlgün’e ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. 19 aydır tutuklu bulunan sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulunduran mahkeme sanıkların tahliyesine karar verdi. Yargıtay ve istinaf süreci sonunda karar onanınca sanıkların cezası infaz edilecek.