Kayseri’de düzenlenen sempozyum, bilimsel sunumlar ve yaratıcı atölyelerle katılımcılara dopdolu bir hafta sonu yaşattı. Etkinlik, Prof. Dr. İsmail Dursun ve Prof. Dr. Ali Ünal’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Akademisyenler ve öğrenciler, hücre bilimi, kök hücre uygulamaları, genetik tanı ve yapay zeka gibi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi.
Bilim ve sanat bir arada
Kahve araları ve öğle yemekleri sırasında katılımcılar, Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ebru sanatı gibi workshoplara katılma fırsatı buldu. Ebru sanatçısı Dinçer Savranlar eşliğinde ebru sanatını öğrenen katılımcılar, geleneksel sanatın inceliklerini deneyimleme şansı yakaladı. Ayrıca, tıp fakültesi dersliklerinde temel yaşam desteği ve meme muayenesi gibi sağlık eğitimleri verildi.
Cumartesi günü, saat 16.00’da Flamenko Dans Topluluğu tarafından sahnelenen Latin dansları gösterisi büyük beğeni toplarken, Pazar günü Erciyes Tiyatro Topluluğu (ETİT) doğaçlama tiyatro oyunuyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
DNA izolasyonu ve deney hayvanlarıyla ilgili uygulamalı eğitimler ise GenKök laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Kayseri’de bilime ve sanata adanmış bu etkinlik, akademisyenler ve öğrenciler için hem eğitici hem de keyifli bir buluşma noktası oldu.
Kayseri’nin bilim ve sanat alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne seren organizasyon, akademik camiada büyük yankı uyandırdı. Katılımcılar, disiplinler arası etkileşimin gücünü bir kez daha deneyimleyerek, bilim ve sanatın birbirini nasıl beslediğini keşfettiler.