Arabesk müziğinin usta ismi Ferdi Tayfur, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Kızıyla yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Tayfur’un vasiyeti de ortaya çıktı.
"İçim Yanar", "Bana Sor", "Yaktı Beni", "Hatıran Yeter", "Ben de Özledim", "Sabahçı Kahvesi" ve "Merak Etme Sen" gibi sayısız başarılı esere imza atan usta sanatçı Ferdi Tayfur, dillere pelesenk olan şarkılarıyla adeta gönüllere taht kurmuştu. Aynı zamanda oynadığı Yeşilçam filmleriyle de hafızalara kazınan sanatçı, 79 yaşında yaşamını yitirdi.
Sanat dünyasından bir yıldız daha kayarken bu haber tüm hayranlarını yasa boğdu. Tayfur’un cenaze teslimi sırasında adeta izdiham yaşandı.
Kızıyla mahkemelik oldu
Son dönemde kızı Tuğçe Tayfur ile sorunlar yaşayan ve yaşadıkları tartışma sonucunda mahkemelik olan ünlü sanatçı, kızının düğününe katılmamış ve hatta ilk torununu bile görmeye gitmemişti.
'Şarkıları benim çocuklarım ya da mirasçılarım yapmadı'
Ünlü sanatçının yıllar önce verdiği bir röportajda vasiyetine dair ifadeleri ortaya çıktı. Vasiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, şarkılarının telif haklarıyla ilgili de konuşan Tayfur, şunları söylemişti:
"Hayattayken de öldüğüm zaman da benim şarkılarımı herkes ödeme yapmadan dinleyebilsinler diye söyledim. Çünkü o şarkıları benim çocuklarım ya da mirasçılarım yapmadı. Ben yaptım o şarkıları ve halk duysun diye, insanlar faydalansın diye yaptım"
Usta sanatçının bu vasiyetinin tutanak altına alınıp alınmadığı hakkında ise net bir bilgi bulunmuyor.