Milletvekili Özdemir, hava kirliliğinin nüfus ve buna bağlı olarak sanayi üretimi, konut ve taşıt kullanımının yoğunlaşması gibi sebeplerle artış gösterebildiğini, konunun vatandaşlar için çok önemli olduğunu ifade etti.

Yeraltı sularının kirlenmesinin en belirgin nedeninin kentsel ve endüstriyel atıkların çevreye verildikten sonra iklim durumuna, toprağın yapısına ve zamana bağlı olarak yeraltı suyuna taşınması olduğunu ifade eden Özdemir, yeraltı sularının kirlenmesinin diğer önemli nedenlerinden birisinin de tarım ilaçları ve gübrelerin bilinçsiz kullanımı ile evsel atıkların doğrudan toprağa verilmesi olduğunu belirterek, “deterjan gibi parçalanmaya karşı dayanıklı bileşikler yeraltı suyuna ulaşarak içme suyu açısından sorun yaratabilmektedir" açıklamasını yaptı.

ÖLÇÜM YAPILMAYAN İLÇE VAR MIDIR?

AK Parti Kayseri Milletvekilinin sözleri tepki çekti! AK Parti Kayseri Milletvekilinin sözleri tepki çekti!

Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri şehir merkezi ve ilçelerinde hava kirliliği ölçümlerinin hangi aralıklarla yapıldığını ve son 5 yılın değerlerinin nasıl oluştuğunu sorgulayarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yönelterek cevap istedi:

Ölçüm yapılmayan ilçe bulunmakta mıdır? Bu ilçeler hangileridir? Kayseri il ve ilçelerinde hava kirliliğini etkileyen unsurlar nelerdir? Kayseri’de tespit edilen hava kirliliğinin önlenmesi için yapılan çalışmalar nelerdir?

HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR?

Kayseri'de tespit edilen yeraltı sularının kirliliğinin önlenmesi için hangi çalışmalar yapıldığını sorgulayan Milletvekili İsmail Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a şu soruları da yöneltti: "Kayseri şehir merkezi ve ilçelerinde yeraltı sularının kirlilik ölçümleri yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa hangi aralıklarla bu ölçümler yapılmaktadır ve son 5 yılın değerleri nasıl oluşmuştur? Ölçüm yapılmayan ilçe bulunmakta mıdır? Bu ilçeler hangileridir? Kayseri il ve ilçelerinde yeraltı sularının kirliliğini etkileyen unsurlar nelerdir?" Kurumsal